Ona ima tisuću lica

09.04.2022.

12:27

Autor: HRT

Nedjelja, 24. travnja na Prvom

Nedjelja, 24. travnja na Prvom

Foto: Ona ima tisuću lica / dokumentarni film

Dokumentarni film u kojem žene raznih zanimanja, životne dobi i puta govore o svom intimnom doživljaju života i svijeta od dana kada je "Ona" sa svojih tisuću lica postala dio njihove svakodnevice prikazujemo u nedjelju, 24. travnja, u 20:10 na Prvom. Ona je multipla skleroza, progresivna autoimuna bolest koja napada živčani sustav i na tisuću načina oboljelima otežava život.

O tome kako se s ovom bolešću nose govore nam Darija, koja je vjerojatno prva na svijetu s ovom dijagnozom prohodala 800 kilometara dug Camino te se sprema i na veoma naporan triatlon, zatim Maja, nekad europska prvakinja u plivanju monoperajom, danas mlada i uspješna poslovna žena, vojnikinja Vera koja se nije bojala smrti u ratu, pa se ne boji ni ove bolesti.

video thumb

Sve ih predvodi Mirjam, novinarka i osnivačica MS tima Hrvatska, a pilates ove hrabre žene podučava mlada mama Ivana. Svaka od naših protagonistica suočila se s jednim od tisuću lica ove podmukle bolesti, svaka je taj susret proživjela na svoj način, ali ono što im je svima zajedničko jest da nijednog trenutka nisu pristale na to da bolest ovlada njihovim životima i postane dio identiteta.

Scenaristica i redateljica dokumentarnog filma je Andrea Ćakić, snimatelj je Tomislav Trumbetaš, a montažerka Iva Blašković.

Nedjelja, 24. travnja na Prvom

Nedjelja, 24. travnja na Prvom

Foto: Ona ima tisuću lica / dokumentarni film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!