13:22 / 17.02.2021.

Autor: HRT

Online nacionalna konferencija Novi susjedi

Međunarodna koprodukcija

Međunarodna koprodukcija

Foto: Novi susjedi/serijal

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, JRS - Isusovačka služba za izbjeglice i Hrvatska radiotelevizija u četvrtak 18. veljače od 11 sati do 12:30 organiziraju online konferenciju "Novi susjedi – hrvatski medijski portret integracije u europskom kontekstu". Konferenciju ćete moći pratiti na YouTube kanalu Hrvatske radiotelevizije.

Jesmo li spremni prihvatiti migrante, izbjeglice, osobe pod međunarodnom zaštitom te pripadnike manjina, a oni običaje i navike novih zajednica u koje dolaze? Naposljetku, jesmo li zajedno spremni prihvatiti integraciju kao dvosmjeran i ponekad podosta kompleksan proces?

Odgovore na ova pitanja počeli su kroz dokumentarni serijal propitivati HRT-ova novinarka i urednica Daniela Draštata i nizozemski kolega Frans Jennekens. Riječ je o koprodukciji više televizijskih kuća nastaloj pod okriljem European Broadcasting Uniona (EBU-a), a čiju je priču nakon dvije sezone, EBU pretvorio u EU projekt Novi susjedi.

video thumb

Sudionici konferencije, koju ćete moći pratiti na YouTube kanalu Hrvatske radiotelevizije, raspravljat će o tome na koji način danas prikazujemo, njegujemo i gradimo odnose s novim susjedima te prihvaćamo različitosti.

Na kraju prethodne i početkom nove sezone međunarodnog serijala #newneighbours, na konferenciji o hrvatskom filmu "Kuća nade" govore Nebojša Slijepčević i Daniela Draštata.

Spomenuti film kao i cijeli serijal dostupan je na našoj multimedijskoj platformi HRTi.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!