08:57 / 22.11.2021.

Autor: HRT

Ono što jesam: Miris oktana

Utorak, 23. studenoga na Trećem

Utorak, 23. studenoga na Trećem

Foto: Ono što jesam / dokumentarna serija

U utorak 23. studenoga na Trećem programu u 20:35 prikazujemo petu epizodu dokumentarnue serije Ono što jesam.  

Dražen nikada nije volio gubiti. Njegov je životni slogan nešto otprilike kao "pukovnik ili pokojnik, ili prvi ili izlijetanje". Istom životnom filozofijom ovaj dugokosi muškarac vodi se i u svijetu automobila.

Dražen je, naime jedini hrvatski vozač koji je čak tri puta sudjelovao u najpoznatijoj svjetskoj rally utrci Pariz-Dakar - jednom s autom i dva puta s motorom. Trenutno se priprema za svoj četvrti nastup, a to iziskuje mnogobrojne žrtve.

Tko to radi bolje, muškarci ili žene? Amera je jedna od najboljih vozačica automobilskih utrka. Nevjerojatno ili ne, Amera ima i automobilski "pedigre" - dolazi iz vulkanizerske obitelji, a s različitim vozilima je povezana otkad je prohodala. Iako se kao žena u auto-sportu do sada susrela s brojnim predrasudama, uspješno ih ruši.

Koliko je velika njezina ljubav prema automobilskim utrkama, najbolje pokazuje činjenica da uz fakultet ima i redovan posao kojim pokušava zaraditi novac za daljnje - utrke.

Scenarij i režija potpisuju Jure Pavlović i Almmir Fakić, montaža Sanjin Stanić, direktor fotografije Almmir Fakić, tonski snimatelji Marko Grgić i Hrvoje Banić.

Produkcija: Sekvenca za HRT 2014.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!