14:24 / 26.09.2021.

Autor: HRT

Ono što jesam: Putujem, dakle postojim

Utorak, 28. rujna na Trećem

Utorak, 28. rujna na Trećem

Foto: Ono što jesam / dokumentarna serija

U utorak, 28. rujna na Trećem programu u 20:40 pogledajte 1. epizodu dokumentarne serije Ono što jesam koja govori o ljudima koji su svoj život posvetili svojoj strasti i onome što ih zaista čini onim što jesu.

Kako bi se trebala osjećati osoba koja je posjetila 140 zemalja svijeta, pritom se družeći s haićanskim vudu svećenicima, afričkim pobunjenicima, južnoameričkim pljačkašima, kolumbijskim narkodilerima, azijskim ljudožderima?

Da ne zaboravimo, osoba koja je isprobala većinu dopuštenih opijata koji šire vidike ili omogućavaju komunikaciju s onostranim, a koja je bila toliko slobodna da savlada upravljanje zrakoplovom?

DVINA - karatistica, spisateljica, avanturistica i putnica - podijelit će u ovoj epizodi svoje bogato životno iskustvo. Ali i kako je zastala pred možda najvećom avanturom njezina života - majčinstvom.

Sve je počelo kao svojevrstan bijeg od stvarnosti i određenog inata prema svijetu, a onda je to preraslo u žeđ za znatiželjom i hedonizmom.

BORIS je svjetski putnik, ali i filmski producent koji je obišao dobar dio kugle zemaljske. I dalje ne dopušta da mu drugi kroje sudbinu, no svoje račune polaže isključivo svojoj osmogodišnjoj kćeri - Marli.


Tonski snimatelji Hrvoje Banić i Borna Elwazir, scenarist, redatelj i direktor fotografije Almmir Fakić, montažer Sanjin Stanić.

Produkcija: Sekvenca za HRT


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!