Opasan let

22.03.2023.

08:05

Autor: HRT

Nakon što je godinama bio u sjeni svojih eksponiranih kolega, američki glumac N. Cage sredinom 90-ih doživio je vrhunac karijere istodobno se potvrđujući u zahtjevnim karakternim ulogama, od kojih je najvažnija ona u drami "Napuštajući Las Vegas" za koju je dobio i Oscara. Jedan od takvih filmova je i "Opasan let" britanskog redatelja S. Westa koji je Cagea definitivno uvrstio među najtraženije američke glumce, a redatelju Westu omogućio početak unosnog rada u SAD-u. Film vrvi akcijskim scenama i kanonadom specijalnih efekata, osobito onih zvučnih, pa stoga ne čudi da je nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg zvuka. Za drugog je Oscara film predložen u kategoriji najbolje pjesme ("How Do I Live" kantautorice Diane Warren), također nominirane i za Grammy, a zanimljivo je da je filmsku antinagradu, Zlatnu malinu, dobio u kategoriji "bezobzirnog odnosa prema ljudskim životima i imovini na filmu". U subotu, 1. travnja, na Prvom u 22:50 ne propustite akcijski triler Opasan let (1997.). 

Subota, 1. travnja na Prvom

Subota, 1. travnja na Prvom

Foto: Opasan let / film

Cameron Poe vraća se u Alabamu nakon sudjelovanja u Zaljevskom ratu gdje ga iščekuje trudna supruga Tricia.

U mjesnom baru sukobio se s trojicom nasilnika, jednog je ubio pa završio u zatvoru. Prošlo je sedam godina i Poe se u zrakoplovu ministarstva pravosuđa vraća kući.

Međutim, nekoliko kriminalaca, predvođenih zloglasnim Cyrusom "The Virusom" Grissomom pobunilo se i preuzelo nadzor nad zrakoplovom...

Subota, 1. travnja na Prvom

Subota, 1. travnja na Prvom

Foto: Opasan let / film

U glavnim su ulogama Nicolas Cage, John Cusack, John Malkovich, Steve Buscemi, Ving Rhames, Colm Meany, Mykelti Williamsin, Rachel Ticotin, Monica Potter.

Scenarij Scott Rosenberg, režija Simon West.

Urednik je Dean Šoša.

Subota, 1. travnja na Prvom

Subota, 1. travnja na Prvom

Foto: Opasan let / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!