Opsadno stanje

11.02.2021.

22:45

Autor: HRT

Petak, 26. veljače na Prvom

Petak, 26. veljače na Prvom

Foto: Opsadno stanje / film

U petak 26. veljače u 20:10 na Prvom programu prikazujemo politički triler redatelja Edwarda Zwicka, Opsadno stanje.

Anthony Hubbard je FBI-ev agent na čelu antiterorističke jedinice u New Yorku. Njegova je desna ruka Libanonac Frank Haddad koji mu pomaže u rješavanju terorističkih napada koji započinju nakon što Amerikanci zarobe jednog šeika. Teroristi postavljaju eksplozivne naprave i uzimaju taoce po cijelom New Yorku tražeći njegovo oslobađanje. U istrazi pomaže Elise Kraft, agentica CIA-e s izvrsnim vezama u iračkom podzemlju.

Kad napadi postanu oštriji, sa sve više civilnih žrtava, Hubbard je pod sve većim pritiskom da pronađe i eliminira teroriste. Uskoro predsjednik donosi odluku o uporabi vojske kako bi pronašli i uništili teroristička sjedišta. Na čelu je general Devereaux koji je osobno protiv takve odluke, ali ju provodi punom žestinom dolazeći pritom u konflikt s Hubbardom.

U američkom političkom trileru THE SIEGE iz 1998. godine glume Denzel Washington, Annette Bening, Bruce Willis, Tony Shalhoub i drugi.

Film redatelja Edwarda Zwicka, osim terorizma razmatra i neka etička pitanja, npr. arapska populacija u New Yorku postaje meta sumnjičenja i mržnje. Willis je tipičan "loš policajac" nasuprot liku "dobrog" kojeg tumači Washington, dok je lik Elise Kraft nešto misteriozniji. Priča je solidna i dinamična.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!