Opstanak: Povratak

27.07.2022.

16:42

Autor: HRT

Četvrtak, 28. srpnja na Prvom

Četvrtak, 28. srpnja na Prvom

Foto: Opstanak / dokumentarna serija

Povratak, šesti nastavak dokumentarne serije Opstanak prikazujemo u četvrtak 28. srpnja na Prvom u 22 sata. Serija autora Dubravka Merlića kroz sedam tematskih cjelina obrađuje demografski slom Hrvatske. Cijelu sezonu serije možete pronaci i u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Hrvatsko iseljeništvo jedna je od ključnih odrednica hrvatskog identiteta. Tradicija iseljavanja Hrvata stara je nekoliko stoljeća, a upravo toliko traju i pokušaji da se hrvatska dijaspora aktivnije uključi u život Hrvatske.

Demografski i ekonomski potencijali iseljeništva su golemi, no još uvijek se ne koriste na optimalan način, prvenstveno zato jer se iseljenici osjećaju prevarenima te im ne odgovaraju hrvatski uvjeti za poslovanje. Zašto je tako, pokušavamo saznati od hrvatskih iseljenika znanstvenika koji se bave tematikom iseljeništva.

Četvrtak, 28. srpnja na Prvom

Četvrtak, 28. srpnja na Prvom

Foto: Opstanak / dokumentarna serija

Sudjeluju: dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić - znanstvena suradnica, Institut društvenih znanosti "Ivo Pilar"; dr. sc. Marin Sopta - ravnatelj Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva; Milan Račić - glavni direktor za rast i suosnivač Gideon Brothersa; Daniel Guja - inženjer strojnog učenja u Gideon Brothersu; Mara Vitols Hrgetić - suosnivačica MEETING G2; Bill Belichick - trener momčadi New England Patriotsa; Goran Štrok - vlasnik i direktor tvrtke Jadranski luksuzni razvoj.

Scenaristi su Dubravko Merlić, Željko Matić i Stjepan Šterc.

Redatelj je Ivan Sikavica, producent Dubravko Merlić, a urednik Krešimir Čokolić.

Produkcija: Castor Multimedia za HRT

Dokumentarnu seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videotecije i dostupna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!