Osmijesi ljetne noći

16.01.2023.

08:02

Autor: HRT

Četvrtak, 26. siječnja na Trećem

Četvrtak, 26. siječnja na Trećem

Foto: Osmijesi ljetne noći / film

Zamjena partnera tijekom Ivanjske noć čest je motiv u kazalištu, kao i mjuziklima. Ni veliki Ingmar Bergman mu nije odolio, i to mu je donijelo prvi međunarodni uspjeh. Osmijesi ljetne noći jedan je od rijetkih Bergmanovih razigranih filmova u kojem ljubav pobjeđuje frustracije a tragedija se mijenja u farsu. Iako se i tu redatelj bavi složenim odnosima između muškaraca i žena. Film prikazujemo u četvrtak, 26. siječnja, u 22:45 na Trećem. 

U komediji, u švedskom gradiću početkom 20. stoljeća sredovječni Fredrik Egerman oženi se s 19-godišnjom Anne. I nakon dvije godine brak još uvijek nije konzumiran zbog njezing ustezanja. Fredrik ima sina iz prvog braka Henrika koji je student i zaljubljen u svoju maćehu, kao i ona potajno u njega. Fredrik odluči zatražiti pomoć od svoje bivše ljubavnice, kazališne glumice Desiree Armfeldt... 

U švedskom filmu (SOMMARNATTENS LEENDE) iz 1955. godine glume Ulla Jacobsson, Eva Dahlbeck, Gunnar Björnstrand, Björn Bjelfvenstam, Harriet Andersson i drugi.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!