Otkrivamo Hrvatsku: Komiža

10.01.2022.

15:41

Autor: HRT

Četvrtak, 20. siječnja na Prvom

Četvrtak, 20. siječnja na Prvom

Foto: Otkrivamo Hrvatsku / HRT

Druga premijerna emisija iz serijala Otkrivamo Hrvatsku u 2022. godini na rasporedu je u četvrtak, 20. siječnja, u 14:05 na Prvom. U njoj vas vodimo u Komižu.

Mnogi misle da je život na otoku izolirani život, no otok može biti poveznica sa cijelom zajednicom, govore nam naši domaćini iz Komiže na Visu. Ljudi se ovdje više druže, manje je otuđenje. Komiža je ostala autohtona, sačuvala je identitet, kulturnu i prirodnu baštinu.

Sve su to preduvjeti za razvoj ovoga malog mjesta velikog srca. I dok su nekoć, tražeći svoje mjesto pod suncem, otočani odlazili na obalu i dalje preko "velike bare" posljednjih se desetljeća vraćaju na otok u svoju Komižu.

Scenaristica i urednica serijala je Silvija Trnčević. Redateljica je Ljiljana Mandić, asistentica redateljice Snježana Kundija Purgarić, snimatelj Tomislav Trumbetaš, snimatelj tona Vladimir Gagulić, montažer Damir Đurčević, majstor rasvjete Vedran Živičnjak, a producentica Sunčana Hrvatin Kunić.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Četvrtak, 20. siječnja na Prvom

Četvrtak, 20. siječnja na Prvom

Foto: Otkrivamo Hrvatsku / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!