06:58 / 05.09.2021.

Autor: HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Što su stočari o svom gospodarskom položaju rekli premijeru Plenkoviću i njegovim najbližim suradnicima te koja su obećanja dobili? Koliko će investiranje u reprodukcijske centre povećati domaću proizvodnju svinjskog mesa?

To su glavne teme Emisije za selo i poljoprivredu od 8.05 koju uređuje i vodi Martin Vuković. Čut ćete i zašto Stanko Senkić iz Svetog Đurađa tvrdi da suvremeni slavonski farmeri nebrigom uništavaju tlo za život budućih generacija te što je doktorska disertacija Tajane Radić pokazala o tome kako se u nas donose odluke iz poljoprivredne politike.


Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Na dvadeset i treću nedjelju kroz godinu od 10 sati prenosimo misno slavlje iz svetišta Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Ovo svetište je poznato po zavjetu Hrvatskog sabora učinjenom 1739. godine da će se, nakon epidemije kuge, u Ludbregu izgraditi kapela u čast Presvetoj Krvi Kristovoj. Taj zavjet ispunjen je 1994. godine. Koncelebriranu svetu misu ove će godine predvoditi zrenjaninski biskup Laszlo Nemet uz sudjelovanje više hrvatskih biskupa i svećenika.

U Glazbi s potpisom od 14.05 ove nedjelje tema nam je: Twenty Years In Modern Jazz.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Glazba s potpisom / HR1

U terminu Radio igra za djecu i mlade od 16.05 emitiramo drugi dio djela Ivane Brlić-Mažuranić: Šegrt Hlapić. Radijska verzija evergrina Ivane Brlić-Mažuranić do u tančine prati roman kako u strukturi tako i u činjenici da je glavni junak, mali šegrt, dijete! Da bi ove zadanosti ispratio, Ljubo Pauzin dramatizira roman u dva dijela. Također zadržava naratora komentirajući ga kao samu spisateljicu. Preplećući narativno i dramsko Pauzin prati sve dane u kojima Hlapić stječe vrlo važna iskustva i radi samo za cjelinu nužna sažimanja.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19.50 pripremili smo priču Ane Đokić Pongrašić: Bao Baobab i Mala Kibibi.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2) 

Na Drugom programu Hrvatskog radija od 10 sati družimo u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50.. 60. i 70. godine prošlog stoljeća.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati u cijelosti donosimo Wagnerovu romantičnu operu u tri čina "Tannhäuser", u kojoj je uz Orkestar Berlinske državne kapele i Zbor Njemačke državne opere u Berlinu protagonist tenor Peter Seifert.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!