06:30 / 19.09.2021.

Autor: HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 uz ostalo poslušajte: Berba grožđa u feričanačkom, erdutskom i baranjskom vinogorju, u punom je jeku - kvaliteta je izvrsna, a urod prosječan. Kako je u korona vremenu na Pelješcu u Oskorušnom poslovala vinarija Saints Hills? Unatoč navodnjavanju visoke su lipanjske temperature smanjile urod i kvalitetu krumpira u Slavoniji, ističu slavonski uzgajivači. Povest ćemo vas na Festival sira u Svetvinčenat, Pjenušavi doručak u Erdutu te berbu lješnjaka u Valpovu.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Od 10 sati prenosimo protestantsko bogoslužje iz Crkve cjelovitog evanđelja u Zagrebu. Bogoslužje će predvoditi pastor Crkve cjelovitog evanđelja Mario Dučić.

Već 20 godina udruga ''Ekosspiritus'' organizira planinarske, duhovne i eko-etno sadržaje za različite uzraste: mlade, obitelji, osobe zlatne dobi. U subotu, 4. rujna, u Samoborskom gorju, u mjestu Cerina, u planinarskom domu Cerinski vir organizirana je proslava 20. rođendana udruge. U Malom radio vjeronauku od 11:05 govorimo kako je bilo na proslavi.

U Glazbi s potpisom od 14:05 donosimo pravu nedjeljnu jazz kompilaciju za poslijepodnevno opuštanje i dremuckanje...Jazz Ballads for Late Nights.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Glazba s potpisom / HR1

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Victora Hugoa Gavroche. Dramatizacija ulomka Hugoovih “Jadnika” o sudbini dječaka s ulice kojeg teške životne okolnosti od djeteta pretvaraju u odraslu osobu. U vremenu revolucionarnih previranja, barikada i gladi Gavroche upoznaje dječaka koji, mlađi od njega, doživljava istu sudbinu, sudbinu napuštenog djeteta. Gavroche preuzima ulogu “roditelja” i smješta dječaka u svoj “stan” – brončani spomenik. No, dječarac će ipak ostati sam jer Gavroche gubi život na jednoj od pariških barikada gdje se kao “veliki” bori za bolju sutrašnjicu.

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušamo dio koncerta Komornog zbora Konzervatorija za glazbu i balet iz Ljubljane pod vodstvom Ambroža Čopija.

U terminu Priče za velike i male od 19: 50 pripremili smo priču Ivana Tomičića Pošta za patuljke.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 10 sati družimo u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati naš ciklus velikih opernih izvedbi maestra Daniela Barenboima zaključit ćemo Wagnerovom glazbenom dramom "Tristan i Izolda", u kojoj - uz orkestar Berlinske filharmonije i Zbor Berlinske državne opere - naslovne uloge tumače tenor Siegfried Jerusalem i sopranistica Waltraud Meier.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!