07:12 / 26.09.2021.

Autor: HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Do kad se i kolika još mogu očekivati poskupljenja mineralnih gnojiva; zašto stočari tvrde da niti tri tjedna od sastanka s premijerom Plenkovićem nema konkretnih mjera za pomoć njihovom sektoru te jeli otkupna cijena jabuka niža od najavljene i zašto su proizvođači mandarina ove godine zadovoljniji s otkupom ? Glavne su to teme Emisije za selo i poljoprivredu  koju možete poslušati od 8:05. Izvijestit ćemo i o Danima polja suncokreta, kukuruza i duhana.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Od 10 sati prenosimo misu iz Štrigove.

Kako se živi u zajednici ''Arka'' u Francuskoj? Postoje li razlike u odnosu na zajednicu koja djeluje u Hrvatskoj, u zagrebačkoj Dubravi? Ivana Pudić boravila je u zajednici ''Arka'' u Francuskoj, a u Malom radio vjeronauku od 11:05 nam prenosi svoje iskustvo.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Mali radio vjeronauk / HR1

U Glazbi s potpisom od 14:05 slušamo neke od najljepših tema nastalih iz pera Antonia Carlosa Jobima.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Glazba s potpisom / HR1

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Kristine Hell: Neobičan kućni ljubimac.

Sva djeca žele kućne ljubimce, ponekad su to i egzotične ili divlje životinje. Što bi se dogodilo kada bi jedna doista divlja životinja pronašla dom u obiteljskom stanu u stambenoj zgradi? Slutite, nevolje su na vidiku. Ida i Toma, trinaestogodišnjaci imat će mnogo više problema s neobičnim kućnim ljubimcem nego što su mogli pretpostaviti.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušamo drugi dio koncerta Komornog zbora Konzervatorija za glazbu i balet iz Ljubljane pod vodstvom Ambroža Čopija.

U terminu Priča za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Željke Horvat Vukelja: Životni put Crnog Kralja.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom programu od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-te, 60-te i 70-te godine prošlog stoljeća.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Ove se godine diljem Njemačke s primjerenom pažnjom obilježavaju tri obljetnice vezane uz život i djelo velikog ranog romantičara Carla Marie von Webera. U prigodi 235. obljetnice skladateljeva rođenja i 195. obljetnice njegove smrti, te 200. obljetnice praizvedbe majstorove opere "Strijelac vilenjak", u prvi dio Klasične večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati na Trećem programu uvrstili smo sljedeće skladbe: "Poziv na ples", Treću sonatu za klavir u d-molu, Briljantnu polonezu, uvertiru operi "Oberon" i Concertino za rog i orkestar u e-molu, dok u drugom dijelu emisije u cijelosti donosimo romantičku operu u tri čina "Strijelac vilenjak".

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!