09:07 / 03.10.2021.

Autor: HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a, ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Koja je od 19 kandidatkinja sinoć proglašena za najuzorniju seosku ženu 2021. doznat ćete u Emisiji za selo i poljoprivredu koju od 8.05 na našem Prvom programu izravno emitiramo iz Pitomače. Razgovarat ćemo i s tamošnjim poljoprivrednicima a bili smo i na ovotjednom savjetovanju uzgajivača ovaca i koza te otvorenju prve šumske prometnice koju je udruga privatnih šumovlasnika s Brača sredstvima EU-a financirala u 100-postotnom iznosu.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Od 10 sati prenosimo misu. Svake godine, hrvatski vojnici, redarstvenici i branitelji hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj. Koncelebrirano euharistijsko slavlje na prostoru crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca od 10 sati predvodit će mons. dr. Jure Bogdan, vojni biskup u RH. Na misi će pjevati klapa HRM-a "Sveti Juraj" i klapa MUP-a "Sv. Mihovil", uz pratnju Orkestra Oružanih snaga RH.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U Glazbi s potpisom od 14.05 Jerome Kern je ovaj put naša tema. Listamo njegov skladateljski opus nastao u prvoj polovini 20.stoljeća i donosimo neke od najljepših tema u različitim vokalnim i instrumentalnim interpretacijama.

U terminu Radio igra za djecui mlade od 16.05 emitramo djelo Jelene Kovačić Dječak Ivek i pas cvilek.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Glazba s potpisom / HR1

U terminu Priče za velike i male od 19.50 pripremili smo priču Nives Madunić Barišić Čuvar staklenog grada.

U terminu Koncert na Prvom od 20.15 slušat ćete snimku koncerta Trija Vlatka Stefanovskog & Jana Akkermana održanog u Klubu Aquarius u Zagrebu 2008. godine.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 10 sati družimo u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili pedesete, šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati u prigodi 180. obljetnice smrti Antonína Dvořáka, u prvom dijelu Klasične večeri zagrebačkih šišmiša čut ćemo dvije najznačajnije sakralne skladbe velikog češkog romantičara, a to su "Biblijske pjesme" op. 99 i majstorov opsežni oratorij "Stabat Mater". Ususret 125. godišnjici smrti velikog austrijskog simfoničara Antona Brucknera, u drugom dijelu emisije doživjet ćemo Karajanove vrhunske izvedbe majstorove Sedme simfonije i njegova jednako znamenitog Te Deuma, napisanog za sole, zbor i orkestar.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!