07:45 / 10.10.2021.

Autor: HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a, ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U Emisiji za selo i i poljoprivredu od 8:05 poslušajte: Ratari su zadovoljni otkupnim cijenama kukuruza, soje i suncokreta, no ne i cijenama repromaterijala koje su značajno rasle u odnosu na prošlu godinu. Hoće li se to odraziti na jesensku sjetvu koja uskoro počinje? U Virovitičko-podravskoj županiji u tijeku su sjetva kamilice i berba duhana, a u Istri je počela prerada maslina.

Naši su gosti Željko Vrbos i Slavko Stojanović predsjednici Hrvatskog te Saveza pčelara Osječko-baranjske županije. 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Za grkokatolike Križevačke eparhije ova godina je jubilarna. Naime, riječ je o proslavi 120. obljetnice doseljenja Ukrajinaca u Hrvatsku, koji su od 1901. dionici te Crkve (Križevačke biskupije), osnovane 1777. Za tu prigodu doći će u Križevce više grkokatoličkih svećenika iz Ukrajine, a među njima i vladika Stepan Sus, pomoćni biskup kijevsko-galicijske nadbiskupije. Glavni služitelj arhijerejske liturgije koju prenosimo od 10 sati po bizantsko-hrvatskom obredu u katedrali Presvete Trojice je križevački vladika Milan Stipić.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Što mladima donosi volontiranje i što znači beskompromisno volontirati? U emisiji Mali radio vjeronauk od 11:25 najavljujemo nacionalni projekt "72 sata bez kompromisa", u razgovoru s Petrom Borošak, voditeljicom projekta "72 sata bez kompromisa" u Zagrebu.


U Glazbi s potpisom od 14:05 u još jednom jazz izdanju emisije slušamo glazbenike kao što su Lionel Hampton, Carmen McRae, Buddy Rich, Stéphane Grappelli, Stan Getz, Charles Mingus i Dizzy Gillespie.

Emisija Prvom programa Hrvatskog radija

Emisija Prvom programa Hrvatskog radija

Foto: Glazba s potpisom / HR1

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 govorimo o Susretima u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture i novim datumima za prijave na Susrete, a u emisiji slušamo Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa" iz Osijeka, Tamburaški zbor Gaj Zaprešić, osječki vokalni ansambl Akvarel i Gradsku Glazbu Imotski.

U terminu Priča za velike i male od 19: 50 pripremili smo priču Gordane Luketić: Dušica.

U terminu Koncert na Prvom od 20:15 slušat ćete glazbeni album MUSIC CONVERSATION iz 2020., izvođača Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije i Silvija Glojnarića.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom programu od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili pedesete, šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati ususret 220. obljetnici rođenja Vincenza Bellinija, u Klasičnu večer zagrebačkih šišmiša uvrstili smo uvrstili devet arietta za glas i klavir, koje je 1986. Cecilia Bartoli snimila s pijanistom Jamesom Levineom.

U drugome dijelu emisije u cijelosti donosimo antologijsku izvedbu majstorove opere "Mjesečarka", koju je maestro Alessandro De Marchi 2008. snimio sa Zborom Opere u Zürichu i Orkestrom La Scintilla.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!