Ove nedjelje preporučujemo

17.10.2021.

09:04

Autor: HRT

default error photo

Iz programa HRT-a, ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Emisiju za selo i poljoprivredu od 8:05 emitiramo iz uljare Sveti Ivan u Vodicama. Uz maslinare i njihove probleme razgovarat ćemo s tamošnjim vinarima, pčelarima i voćarima.

Čut ćete i o čemu se u Vodicama razgovaralo na Veterinarskim danima, kako se može riješiti problem visoke razine mikotoksina u ovogodišnjem rodu kukuruza, kakvu stručnu pomoć dobivaju proizvođači u Belgiji te o čemu se danas i jučer razgovara na Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva u Zagrebu.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Od 10 sati možete pratiti prijenos mise iz Kotoribe.

Kako sv. Terezija Avilska može biti uzor današnjim voditeljima projekata? U Malom radio vjeronauku od 11:25 predstavljamo ženu 16. stoljeća, crkvenu naučiteljicu, svetu Tereziju Avilsku. I to u čitanju poslovne žene i dugogodišnje članice Karmelskog svjetovnog reda, mr. sc. Teodore Živković.

U Glazbi s potpisom od 14:05 donosimo još jednu nedjeljnu jazz kompilaciju. Slušamo američke zvijezde soula, smooth jazza i fusiona u lepezi od šest desetljeća.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Glazba s potpisom / HR1

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušamo dio albuma Filmska klasika u izvedbi Tamburaškog zbora Gaj iz Zaprešića pod vodstvom Danijela Rožankovića.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Nade Mihaljević Bajka o crnom izvoru.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U terminu Koncert na Prvom od 20:15 slušat ćete snimku koncerta U ozračju tambure koji je održan 20. studenog 2009. u studiju Bajsić na Prisavlju. Kao gosti nastupili su članovi banda Latino.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: Koncert na Prvom / HR1

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili pedesete, šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša u cijelosti donosimo operu "Askanije u Albi" K. 111, koju je Wolfgang Amadeus Mozart skladao na libreto Giuseppea Parinija.

Gotovo trosatno djelo 15-godišnjeg Mozarta doživjet ćemo u vrhunskoj izvedbi koju, pod ravnanjem maestra Leopolda Hagera, ostvaruju mezzosopranistica Agnes Baltsa, sopranistica Lilian Sukis, sopranistica Edith Mathis, tenor Peter Schreier i sopranistica Arleene Auger.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!