Ove nedjelje preporučujemo

23.10.2021.

14:56

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a, ove nedjelje, među ostalim preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Pripremaju li se u poljoprivrednoj komori protuzakoniti izbori, zašto je ugrožena opstojnost veterinara velike prakse, trebamo li u Hrvatskoj graditi hladnjače i poticati proizvodnju voća prve ili druge klase te kolike se investicije planiraju u navodnjavanje? To su neke od glavnih tema Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05. U goste smo pozvali sadašnjeg i bivšeg predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mladena Jakopovića i Matu Brlošića kojima ćete pitanja o djelovanju komore moći postavljati i vi poštovani slušatelji.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Od 10 sati možete pratiti prijenos mise iz župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci zvana Vela crikva ili Assunta. Na 30. nedjelju u godini misno slavlje u njoj će služiti mons. Mate Uzinić, nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije, apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije. Uz njega koncelebrirat će mons. Sanjin Francetić, a pjevat će Mješoviti župni zbor zajedno sa Zborom Schola Cantorum.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U Malom radio vjeronauku od 11:25 govorimo o misijama, misionarskom duhu i temi ovogodišnjeg Svjetskog dana misija: Tim povodom s nama je nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, s. Ivana Margarin, redovnica Družbe Kćeri Božje ljubavi.

U Glazbi s potpisom od 14:05, donosimo neke od najljepših evergrina nastalih na stihove Gustava Gersona Kahna.

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Zlatka Šešelja: Avantura jedne Magdice. Nježna i uzbudljiva priča o rađanju prijateljstva između lisice koja bježi od potjere i psića koji je skrije u svojoj kućici.

Galerija
Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija, Foto: Mali radio vjeronauk/HR1
Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija, Foto: Glazba s potpisom/HR1

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 s Lenom Džapić najavljujemo koncert Zbora Ezerki i ansambla Sedum osmini pod nazivom "Makedonska glazbena razglednica". Koncert će se, u organizaciji Hrvatsko-makedonskog društva održati u utorak, 26.listopada, s početkom u 19 sati u Kulturnom centru Travno, u ulici Božidara Magovca 17 u Zagrebu.

U terminu Priča za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Mladena Kopjara: Kraljević i zmaj.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskog radija od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50.-e. 60.-e i 70.-e godine prošlog stoljeća.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 20 sati u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša u prigodi 110. obljetnice smrti Gustava Mahlera, donosimo čuvenu izvedbu majstorove Pjesme o Zemlji, što su je 1966. ostvarili tenor James King, bariton Dietrich Fischer-Dieskau i orkestar Bečkih filharmoničara pod ravnanjem Leonarda Bernsteina, koji je o Gustavu Mahleru 1960. napisao intrigantan esej iz kojega donosimo najzanimljivije ulomke.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!