08:21 / 21.03.2021.

Autor: Gorana Hegediš

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Koliko je isplativo osiguranje usjeva i druge poljoprivredne imovine, zašto su premije poskupjele te jesu li uvjeti osiguravajućih kuća razumljivi proizvođačima? To su neka od pitanja na koja će u Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 odgovarati gosti: Hrvoje Pauković iz Hrvatskog ureda za osiguranje i Goran Lipavić iz Ministarstva poljoprivrede. U emisiju ćete se vašim pitanjima moći uključiti i vi, poštovani slušatelji. Pripremili smo i reportažu o donaciji stočnog fonda za u potresu postradalo područje te sa stručnog skupa o budućem gospodarenju privatnim šumama u cilju prilagodbe klimatskim promjenama.

Prijenos nedjeljne mise možete pratiti od 10 sati.

Kakav je to bakin i djedov križni put? Književnik Stjepan Lice, potaknut vlastitim iskustvom, zapisao ga je i nazvao Jeka ljubavi, a predstavljamo ga u Malom radio vjeronauku od 11:05.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U emisiji Glazba s potpisom od 14:05 ove nedjelje slušat ćete instrumentalne jazz balade.

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Selme Lagerlöf Crvendać. Kako su ptice dobile boje? Jesu li oduvijek bile šarene ili su boju zaslužile pjevanjem? Ako nešto jako želiš ili ako u nešto jako vjeruješ možeš sve , barem tako misli maleni crvendać dok okolo pjeva i pokušava zaslužiti crveno perje za kojim žudi.

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 sa Srđanom Vrsalović, stručnom suradnicom za glazbenu kulturu Hrvatskog sabora kulture govorit ćemo o Susretima u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture koji su se zbog korone morali održati online, a u emisiji ćemo slušati snimke s 53. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, također održanog online.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Senke Dodig Proljetni vjetar.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati možete pratiti izravni prijenos koncerta Dan rane glazbe iz Hrvatskog glazbenog zavoda. Na programu su djela Johanna Sebastiana Bacha. Solisti su Nikolina Hrkać, sopran i Krešimir Fabijanić na trubi. Umjetničko vodstvo je violinistica Laura Vadjon.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Sutra ujutro od 6:24 na Trećem programu Hrvatskoga radija, Radio Sljemenu i HTV1 ističemo prijenos koncerta Glazba glasnija od potresa iz Hrvatskog glazbenog zavoda. Naši vodeći glazbenici zasvirat će točno u 6 sati i 24 minute, godinu dana nakon zagrebačkog potresa, te pružiti svoju umjetnost kao zahvalu i poticaj u obnovi oštećenja nastalih ne samo u zagrebačkom, već i u drugom potresu. Nastupit će Zagrebački solisti, Monika Leskovar, Valentina Fijačko Kobić, Mario Čopor, Matej Meštrović, Ante Gelo, Borna Šercar, Zvonimir Šestak, Lela i Joe Kaplowitz, Ivan Pešut, Miroslav Lesić i Bruno Kovačić, u skladbama od Josepha Haydna, Rudolfa Matza i Vittorija Montija do Michala Lorenza, Zdenka Runjića, Ante Gele, Lele Kaplowitz, Mateja Meštrovića i Ivana Pešuta.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!