07:55 / 31.10.2021.

Autor: HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a, ove nedjelje, među ostalim preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Koju dobrobit za tlo donosi zelena gnojidba i reducirana obrada te koliko se tako mogu podići prinosi a smanjiti troškovi te tlo sačuvati za buduće generacije vidjeli smo kod Alena Šopara iz Murskog Središća, a vama ćemo prenijeti od 8:05 u  Emisiji za selo i poljoprivredu. Čut ćete i koje su primjedbe u petak u Zagrebu izrečene na Strateški plan Zajedničke poljoprivredne politike do 2027-e, a naši gosti, Mario Jarnjak i Mladen Kušeković, govore o opasnostima za hrvatsku poljoprivredu nekontroliranog izvoza kukuruza i zaštite divljih zvijeri. 

Donosimo i jednu lijepu vijest s Banovine, a doznat ćete i veterinarske propise vezane uz predstojeća kolinja.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Dan reformacije obilježava se u spomen na 31. listopada 1517., kada je Martin Luther pribio svojih 95 teza na vrata crkve Svih Svetih u Wittenbergu. Tim povodom od 10 sati prenosimo bogoslužje iz Osijeka koje će predvoditi biskup Evangeličke crkve u Republici Hrvatskoj Branko Berić.

U Malom radio vjeronauku od 11:25 progovaramo o odjecima i doprinosima reformacije u nas. S nama je profesor s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, novinar, publicist i književnik, doc. dr. sc. Boris Beck.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U Glazbi s potpisom od 14:05 slušat ćete vokalne izvedbe standarda nastalih iz pera jednog od najznačajnijih skladatelja u jazz povijesti 20. stoljeća - Dukea Ellingtona.

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 premijerno smo pripremili priču Luiza Bouharaoua: Jajo i strašni strah H. Mačak Jajo je veliki strašljivac. Njegova sestrica Giu pokušava ga naučiti da se manje boji. Hoće li joj to uspjeti poslušajte u ovoj raspjevano strašljivo humornoj radioigri za djecu predškolskoga uzrasta.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Glazba s potpisom / HR1

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 Srđana Vrsalović, stručna suradnica za glazbenu kulturu Hrvatskog sabora kulture, najavit će nam 54. Susret hrvatskih pjevačkih zborova koji će biti održan 7. studenoga u Varaždinu, a tajnik HSK, Dražen Jelavić, najavit će nam 28. Susret tamburaških orkestara i sastava, 13. i 14. studenoga u Dugom Selu.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19: 50 premijerno smo pripremili priču Tihomira Horvata: Borna i Bach.

U Koncertu na Prvom od 20:15 uz 30. obljetnicu smrti velikog hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula donosimo izvedbu njegove antologijske "Hrvatske mise" za soliste i zbor a capella koju je ostvario Zbor HRT-a na otvorenju 46. Osorskih glazbenih večeri. Solisti su bili Darija Auguštan, Martina Gojčeta Silić, Stjepan Franetović i Robert Kolar, a izvedbu je vodio šef dirigent zbora Tomislav Fačini.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili pedesete, šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu od 20 sati u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša djelomično ćemo vam predstaviti netom objavljeni dvostruki album "Umjetnost života", na kojemu je ruski pijanist Daniil Trifonov tonski zabilježio tri skladbe Johanna Sebastiana Bacha. U drugome dijelu emisije donosimo velike izvedbe triju znamenitih skladbi primjerena ugođaja, a to su: Bachova kantata "Ich habe gebug", te Četiri ozbiljne pjesme i Njemački requiem Johannesa Brahmsa.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!