Ove nedjelje preporučujemo

07.11.2021.

07:04

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Tko su šampioni Sabatine te koliko klimatske promjene ugrožavaju proizvodnju grožđa u Mediteranu, čut ćete u Emisiji za selo i poljoprivredu koju od 8:05 izravno emitiramo iz vinarije Crvik u Konavlima. Doznat ćemo i što je rečeno na susretu proizvođača mlijeka i ministrice Marije Vučković, imaju li proizvođači koji imaju europsku zaštitu izvornosti i zemljopisnog podrijetla dobrobit od nje, zašto su proizvođači mandarina i dalje nezadovoljni načinom otkupa te tko su šampioni festivala šunke, vina, rakije i kulina održanog u Vinkovcima.

Dominikancima u Hrvatskoj ova je godina jubilarna. U znaku je 800. obljetnice njihova dolaska na hrvatske prostore. Tim povodom možete pratiti prijenos mise od 10 sati iz župne crkve Kraljice Sv. Krunice na zagrebačkom Borongaju, a predvodit će je fr. Slavko Slišković, dominikanski provincijal.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U Malom radio vjeronauku od 11:25 o redovnicima dominikancima, njihovom doprinosu na području duhovnosti, kulture i društva govori nam provincijal Hrvatske dominikanske provincije prof. dr. sc. Slavko Slišković.

U Glazbi s potpisom od 14:05 ovaj put slušamo neke od brojnih vječnih standard tema nastalih u kratkom, ali vrlo plodnom stvaralaštvu velikog američkog skladatelja Georga Gershwina. Od starih snimaka pa do modernih obrada.

U terminu Radioigre za djecu i mladeod 16:05 emitiramo djelo Vladimira Nazora Bijeli jelen. Fantastična pastorala o Zlatokosoj djevojčici i njezinom preseljenju u svijet prirode opet je tkanje na Nazorovu gotovo opsesivnu temu o prirodi kao raju na zemlji u koji imaju pristup samo oni čista srca.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Glazba s potpisom / HR1

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo Mješoviti Pjevački Zbor INA i dio njihovog albuma Folklor u zborskoj glazbi 2, dirigent je Bojan Pogrmilović.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Mladena Kopjara Duga i jesensko lišće.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2) 

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U spomen na nedavno preminule velike glazbenike, slovačku sopranisticu Editu Gruberovu i nizozemskog dirigenta Bernarda Haitinka, u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati donosimo izvedbu Mozartove opere "Otmica iz saraja" u kojoj pod ravnanjem Georga Soltija zahtjevnu ulogu Konstanze tumači nezaboravna Edita Gruberova, dok ćemo u drugom dijelu emisije čuti antologijsku izvedbu Brucknerove Osme simfonije u c-molu.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!