07:25 / 14.11.2021.

Autor: HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu koju od 8:05 uz ostalo donosimo: U kojoj će mjeri novo zakonodavstvo pridonijeti razvoju sjemenarstva te, koliko sjemena uvozimo, a koliko izvozimo, bile su neke od tema trodnevnog Kongresa u Zadru na kojem je dodijeljeno i priznanje Zlatno sjeme. Ministrica Marija Vučković na sastanku u Požegi pozvala poljoprivrednike na udruživanje u proizvođačke organizacije. Počinju svinjokolje - uz odabir sirovine za proizvodnju kulena, važna je i tehnologija proizvodnje - koje su najčešće greške? Kakva je budućnost ovčarstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji? Vinari i vinogradari proslavili Martinje.

Od 10 sati iz Benkovca možete pratiti prijenos nedjeljne mise.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Svjetski je dan siromaha – dan koji je papa Franjo ustanovio na kraju jubileja milosrđa 2017. godine. Tim povodom u Malom radio vjeronauku od 11:25 naš je gost svećenik čiji je poziv od samih početaka obogaćen služenju siromašnima, franjevac Siniša Pucić.

Jazzy Glazba s potpisom od 14:05 ove nedjelje donosi kompilaciju vokalnih jazz zvijezda uz Ray Brown trio.

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 premijerno emitiramo djelo Neve Lukić Jež i ruža. Ruža ima trnje, a jež bodlje, ne poznaju strah, ne mogu ih prožeti trnci i ne mogu se naježiti. Oboje se silno žele riješiti svojih bodlji i zato pođu u svijet otkriti kako da to učine. Susret s jednim osjetljivim dječakom i njegovom glazbom pomoći će im u naumu. Dječaku su njihove bodlje potrebne.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Glazba s potpisom / HR1

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo dio albuma objavljenog povodom 140. godišnjice Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" iz Osijeka 2017. godine.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Igora Rajkia Snovonoša.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Koncert na Prvom od 20:15 donosi glazbu Georga Friedricha Haendela iz različitih okruženja, ponajviše oratorijskog te dva operna ulomka i neke instrumentalne brojeve iz popularnih suita. Vodeći vokalni interpreti glazbe 17. i 18. stoljeća, sopranistica Dorotee Mields i tenor Ian Bostridge uz Zbor i orkestar Zapadnonjemačkog radija ostvarili su ovaj koncert u prosincu 2016. godine pod ravnanjem Stefana Parkmana.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Od 15 sati ističemo prijenos kvalifikacijske nogometne utakmice za Svjetsko prvenstvo Hrvatska – Rusija.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U prigodi 170. obljetnice praizvedbe opere Rigoletto, u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati to Verdijevo remek-djelo u cijelosti donosimo s baritonom Renatom Brusonom i sopranisticom Editom Gruberovom te pod ravnanjem maestra Giuseppea Sinopolija. U završni programski blok emisije uvrstili smo Sinopolijevu snimku Mahlerove Četvrte simfonije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!