07:49 / 25.04.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 raspravljamo o sljedećem: Zbog hladnog vremena na mnogim slavonskim oranicama još nisu zasijani kukuruz i soja. Koje su preporuke stručnjaka? U Drenovcima će se graditi Centar za preradu GMO free soje s godišnjim preradbenim kapacitetima od 30 tisuća tona te visokokvalitetne uljarice. U Bošnjacima se uskoro otvara Centar za promociju poljoprivrede i ruralnog razvoja - Slavonska kuća, koja će objediniti bogatu tradiciju i ponudu s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva tog kraja. Hoće li najavljena izgradnja Regionalne klaonice s rasjekaonicom i hladnjačom u Otoku olakšati posao brojnim stočarima u Vukovarsko-srijemskoj županiji? Osječki Poljoprivredni institut provodi projekt vezan uz "pametnu" poljoprivredu koju neki od mladih ratara već primjenjuju na svojim gospodarstvima. Raste broj uzgajivača šparoge u vinkovačkom kraju.

U povodu jubilarnog 10. susreta hrvatskoga dječjeg duhovnog stvaralaštva Stjepan Kranjčić, u Malom radio vjeronauku od 11:05 u razgovoru s predsjednicom Udruge za promicanje znamenitih Križevčana Dr. Stjepan Kranjčić, doc. dr. sc. Tanjom Baran, predstavljamo dječje stvaralaštvo, laureate i zbornik najuspjelijih radova Ljepota se gleda očima srca.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Mali radio vjeronauk / HR1

Emisija S obje strane Atlantika od 13:10 nastavlja glazbenu plovidbu uz broj 1. hitove američke top-liste singlova iz 1974. godine, koju smo počeli prošloga tjedna, a danas nam slijedi drugi od ukupno tri dijela prisjećanja na hitove koji su te godine osvojili onu drugu stranu Atlantika. Godina 1974. bila je zanimljiva ponajviše po velikom brojku pjesama, njih 36 koje su se popele do broja 1 Billboarda, što je značilo da ni jedna od njih nije ostvarila značajniji uspjeh, naravno kada govorimo o duljini boravka na vrhu.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo dio Međimurske rapsodije, skladbe Emila Cossetta, koji je od 1954. godine 44 godine vodio Mješoviti pjevački zbor Moša Pijade, koji se od 1990. zove Lira i u čijoj ćemo izvedbi slušati svima omiljene skladbe maestra Cossetta, snimljene 2001. godine.

Večeras u terminu Priče za velike i male od 19:50 objavljujemo priču Jelene Ucović Vjetrić Petrić.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop. Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošloga stoljeća.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

U povodu 40. obljetnice smrti austrijskog dirigenta Karla Böhma i ususret 85. rođendanu proslavljene dramske sopranistice Gwyneth Jones, u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša od 22 sata u cijelosti donosimo njihovu nezaboravnu izvedbu Salome, glazbene drame u jednome činu Richarda Straussa.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!