08:12 / 30.05.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Što o Zakonu o sjemenu misle oplemenjivači bilja i sjemenari te je li američka gnjiloća pčelinjih legala zabranjena tema među našim pčelarima i koliko tu opasnu bolest oni znaju blagovremeno dijagnosticirati? To su glavne teme Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05. Ugostit ćemo najboljeg mladog poljoprivrednika Gorana Vrabeca, a informirat ćemo vas i o novo otvorenom Muzeju masline u Klisu te nagradama za naše vinare.

Izravni prijenos nedjeljne mise povodom Dana državnosti iz Župne crkve sv. Petra u Zagrebu možete slušati od 10 sati.

U Glazbi s potpisom od 14:05 ove nedjelje slušamo jazz u 70-im godinama 20. stoljeća.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Glazba s potpisom / HR1

Posebnu emisiju posvećenu Danu državnosti izdvajamo od 15:30.

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Melite Rundek Mirko i sedam prigovora. Roman govori o problemima koji nerijetko ostaju neprimijećenima. Verbalno maltretiranje zapravo je ozbiljno nasilje kojem podliježu djeca od najranije dobi. Nerijetko i oni koji dijete vole mogu dijete povrijediti riječima ne razmišljajući kolika je njihova snaga. Oštrica koja zasiječe jače od prave oštrice ostavlja trag koji nosimo možda i cijeloga života. Upravo o ovome govori radioigra nastala dramatizacijom romana.

Od 19:40 možete pratiti posebnu emisiju o rezultatima lokalnih izbora u Republici Hrvatskoj.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 5.-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Od 19:05 možete pratiti prijenos nogometne utakmice Dinamo – Istra.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša uživat ćemo u probranim snimkama Enrica Dinda i Antonija Janigra, dvojice svjetski glasovitih talijanskih violončelista i ujedno izvrsnih dirigenata koji su godinama bitno obogaćivali zagrebačku glazbenu scenu. U drugome dijelu emisije u cijelosti donosimo odličnu izvedbu Mozartove opere Čarobna frula, koju je maestro Nikolaus Harnoncourt 1987. snimio s Orkestrom i Zborom Opere u Zurichu.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!