09:03 / 13.06.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05, uz ostalo, poslušajte: u Novom Senkovcu kraj Slatine uskoro se otvara tvornica za proizvodnju škroba i proteina iz boba i krumpira. Riječ je o hrvatsko-danskom ulaganju vrijednom gotovo 30 milijuna eura koje će uz sebe vezati brojne poljoprivrednike. I donjomiholjačka tvrtka Kanaan surađuje s ratarima od kojih otkupljuje krumpir te ga prerađuje u čips. Sve je spremno za otvaranje Centra za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici! Istarska će se Vinistra ove godine ipak održati i to idućeg vikenda!

Prijenos nedjeljne mise možete slušati od 10 sati.

Vjeroučenici osnovnih i srednjih škola, pod vodstvom svojih vjeroučitelja, svake godine pokazuju svoje znanje i zajedništvo na natjecanju iz vjeronauka, Vjeronaučnoj olimpijadi. Ove godine vjeroučenici su iskazali svoje znanje o temi Biblija - pisana Božja riječ. U Malom radio vjeronauku od 11:05 predstavljamo pobjedničku ekipu, državne prvake u kategoriji osnovnih škola, OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića.

U Glazbi s potpisom od 14:05 ove nedjelje slušamo autorski projekt legendarnog hrvatskog bubnjara, skladatelja, aranžera i dirigenta Silvija Glojnarića. Program nosi naslov "Music Conversation".

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Ide Makar Črnić Krava koja je lajala na mjesec. Prema istoimenoj slikovnici slovenska autorica Ida Mlakar Črnić napisala je za radio igrokaz o kravi koja premda stara i dalje sanja i želi ostvariti snove koje u mladosti nije mogla. Ona odlazi s farme jedne noći vozeći se na starome biciklu i susreće konja koji je nekada radio u cirkusu, a sada pleše step i putuje od grada do grada. Iz ovog neobičnog susreta rađa se divno prijateljstvo i ostvaruju se neki davni snovi.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušamo snimke koje je Hrvatski radio zabilježio na 33. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara održanom 2019. u Novom Vinodolskom, u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture. Slušat ćemo Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski, orkestar koji se natjecao u A kategoriji programa i osvojio najveći broj bodova i Zlatnu plaketu s pohvalom.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo premijeru priče Dunje Tokić Kamo nestaju čarape u pranju.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 15 sati možete slušati prijenos nogometne utakmice s Europskog prvenstva Engleska - Hrvatska koja se igra u Londonu.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

U prigodi nedavno navršene 115. obljetnice rođenja legendarne hrvatske sopranistice Zinke Kunc u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati u cijelosti donosimo Verdijevu operu "Trubadur" u kojoj ulogu Leonore maestralno tumači Zinka Kunc, kojoj su izvrsni partneri tenor Jussi Björling kao Manrico, bariton Leonard Warren kao grof Luna i mezzosopranistica Fedora Baribieri u ulozi Azucene.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!