08:42 / 04.07.2021.

Autor: HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Jesmo li pri kraju uništenja posljednjih stočara, kako se čulo u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori? Zašto mnogi poljoprivrednici ne žele ili ne mogu iskoristiti potpore iz novog Pravilnika za ovu godinu i zašto se on znatno mijenja već treći put? Zašto više nećemo moći kupovati odojke kod proizvođača? Sve su to pitanja na koja ćete odgovore dobiti od 8:05 u Emisiji za selo i poljoprivredu koju uređuje i vodi Martin Vuković. Gošća emisije je predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu Marijana Petir s kojom razgovaramo o europskoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici.

Prijenos nedjeljne mise možete slušati od 10 sati.

Zašto su Modrave mjesto gdje Bog ljetuje? U Malom radio vjeronauku od 11:05 u razgovoru s tajnicom udruge SKAC i Magis Đurđicom Blažević predstavljamo ljetovanje u prirodnom okružju i dobrom društvu, kroz molitvu, rad i zabavu u organizaciji Studentskog katoličkog centra Palma.

Glazbi s potpisom od 14:05 rashladit ćemo se uz dašak nordijskog jazza!

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Hansa Christiana Andersena Ružno pače. Nježna bajka o surovoj sudbini onoga tko je obilježen vanjskim izgledom. U uvodu saznajemo nešto i o okolnostima nastanka ove bajke. Andersen je, naime, u to vrijeme bio izviždan kao autor jednog kazališnog igrokaza. Iz mračnog, depresivnog raspoloženja rađa se prva ideja o «Ružnom pačetu», ali u priču razrasta tek kad Andersen u sebi prevlada neuspjeh. U nastavku dramatizacija gotovo vjerno prati Andersenovu priču.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušamo dio Folklornog koncerta Emila Cossetta u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora i orkestra "Emil Cossetto" i pod ravnanjem maestra Cossetta.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Ane Đokić Pongrašić Iz dnevnika jednog zmaja.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Glazba s potpisom / HR1

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HRA 2)

Od 10 sati družimo u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HRA 3)

Od 20 sati u prvom programskome bloku Klasične večeri zagrebačkih šišmiša u profinjenim izvedbama mezzosopranistice Joyce DiDonato i pijanista Juliusa Drakea donosimo vokalni ciklus Venecija Reynalda Hahna i vokalni triptih Venecijanska regata Gioachina Rossinija, a potom ćemo vam u cijelosti predstaviti prošle godine objavljeni album Venecijanski mirisi, na kojemu katalonska sopranistica Nuria Rial i ansambl Arte Mandoline izvode operne arije i instrumentalne skladbe šestorice manje poznatih venecijanskih baroknih majstora te dva mandolinska koncerta Antonija Vivaldija.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3) 

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!