Ove nedjelje preporučujemo

28.11.2021.

08:40

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 doznajemo do kada možete postati član poljoprivredne komore i kandidirati se za buduću upravu. To će nam objasniti njezin predsjednik Mladen Jakopović. Među ostalim čut ćete i zašto zbog nemogućnosti navodnjavanja propada maslinik tik uz obalu Krke, zašto nije uspjelo poslovanje zadruge u Plaškom te kako žive i rade poljoprivrednici u planinskim dijelovima Bavarske i Austrije. Razgovaramo i s Vladimirom Danonom koji smatra da europski zeleni plan o značajnom smanjivanju uporabe pesticida ozbiljno ugrožava poljoprivrednu proizvodnju. 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Od 10 sati prenosimo misu iz Gornje Rijeke.

Na početku nove liturgijske godine i vremena došašća u emisiji Mali radio vjeronauk od 11:05 govorimo o jednom životnom periodu čovjeka za kojega mnogi kažu da je obilježeno mudrošću i zrelošću. Riječ je o starosti. Sugovornica nam je dr.sc. Slavica Dodig autorica knjige U potrazi za osmišljenom starošću.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Mali radio vjeronauk / HR1

Ove nedjelje u Glazbi s potpisom od 14:05 putujemo u šezdesete, društvo su nam Hank Mobley, Julian Cannonball Adderly, Duke Ellington, John Coltrane i Wes Montgomery.

U terminu Radio-igra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Andrijane Grgičević: Uštimamac. Dječak jako nezadovoljan ponašanjem i izgledom svoje majke želi ju promijeniti na svaki mogući način stoga odlazi do Svetoga Jeronma koji posjeduje čudesni stroj Uštimamac kojim „uštimava“ nevaljale majke.

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 predstavljamo vam Hrvatski puhački orkestar Gradsku glazbu Imotski i dio njihovog albuma Glazba s Modrog jezera 2.

U terminu Priča za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Ana Torić: Kaputić za zagrljaje.

Koncert na Prvom od 20:15 donosi snimku koncerta Jacquesa Houdeka i Diva održan 2012. u Hrvatskom narodnom kazalistu u Zagrebu.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: Koncert na Prvom / HR1

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom programu Hrvatskog radija od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Hulahop / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija Klasičnu večer zagrebačkih šišmiša od 20 sati u cijelosti smo posvetili djelima Komitasa Vardapeta, Arna Babadžanjana i Arama Hačaturjana, trojice značajnih armenskih skladatelja 20. stoljeća, čijim je djelima svoj novi nosač zvuka posvetio pijanist Ruben Dalibaltayan, s kojim smo snimili zanimljiv razgovor o tim slabo nam poznatim klavirskim djelima.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!