07:41 / 05.12.2021.

Autor: HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Zašto izvršenje obveza iz Zelenog plana Europske unije neće pridonijeti povećanju proizvodnje hrane i hrvatskoj samodostatnosti a time ni ispunjenju Strategije domaće poljoprivrede? Glavna je to tema Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05 . Govorimo i o stanju domaćeg svinjogojstva a donosimo i razgovore o problematici proizvodnje u Lici i Dalmaciji.

Na drugu nedjelju došašća od 10 sati prenosimo misno slavlje iz franjevačkog samostana i crkve Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Misu će predvoditi zlatomisnik fra Ante Perković, a koncelebrira gvardijan samostana fra Klaudio Milohanović.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Uz blagdan svetoga Nikole zaštitnika kojemu se najviše vesele djeca u Malom radio vjeronauku od 11:05 govorimo o djelovanju Društva za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece "Mali zmaj". Sugovornici su nam predsjednica društva Martina Leopold i njihov volonter sedamnaestogodišnji Patrik Radotić ujedno i kandidat za nagradu Grada Zagreba Volonterski Oskar.

Nedjeljno jazzy izdanje Glazbe s potpisom od 14: 05 ovaj put donosi zlatne uspješnice šezdesetih godina...

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Glazba s potpisom / HR1

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 premijerno emitiramo djelo "Vuk i kozlići" prema narodnoj priči koju je napisala urednica Nives Madunić Barišić.

Vuk se predstavlja da je susjed, potom trgovac računalnim igrama, a na kraju i vatrogasac. Što će učiniti kozlići? Hoće li mu povjerovati ili mu ipak neće otvoriti vrata kako im je majka koza naredila?                  

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćete dio koncerta Komornog zbora Konzervatorija za glazbu i balet iz Ljubljane pod vodstvom Ambroža Čopija.

U terminu Priča za velike i male od 19: 50 premijerno ćete čuti priču Ivana Tomičevića: Darovi sv. Nikole.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prošloga je petka, 26. studenog, hrvatska glazba trijumfalno osvojila londonsku dvoranu Barbican gdje je bila ostvarena izvedba "eksplozivne, misaone i zanesene hrvatske simfonije". Simfonijski orkestar BBC-ja i njegov šef-dirigent Sakari Oramo svirali su Simfoniju u fis-molu hrvatske skladateljice, grofice Dore Pejačević.

Koncert je bio u izravnome prijenosu na Trećem programu BBC-ja, a prvi dio rasporeda ispunila je izvedba Violinskog koncerta u D-duru Ludwiga van Beethovena uz solisticu Vilde Frang. U Koncertu na Prvom od 20:15 taj koncert donosimo u odgođenome prijenosu zahvaljujući razmjeni Europske radiodifuziijske unije, baš kao i još 10 europskih radijskih stanica.

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Koncert na Prvom / HR 1

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom programu u sklopu emisije Sport i glazba možete pratiti prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige i to Lokomotiva - Šibenik od 15 sati te Dinamo - Hajduk od 17:30.

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Foto: Sport i glazba / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Na Trećem programu točno na 230. obljetnicu smrti Wolfganga Amadeusa Mozarta, u Klasičnu večer zagrebačkih šišmiša  od 20 sati uvrstili smo snimke vrhunskih tumačenja četiriju majstorovih remek-djela, nastalih u posljednjim mjesecima njegova kratkog života, a to su: 27. klavirski koncert, 6. gudački kvintet, Koncert za klarinet i orkestar i Requiem u d-molu.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!