07:22 / 27.02.2022.

Autor: HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 donosimo:

Iz ARKOD-a obrisano više od 22 tisuće hektara poljoprivrednog zemljišta. Što će biti s proizvođačima kojima su uklonjene sve parcele? Natječaji za zakup državne zemlje, uz usitnjenost površina i dalje su veliki problemi hrvatskog agrara.

Na 50. sjednici saborskog odbora za poljoprivredu predstavljen prijedlog Zakona o komasaciji. Zbog rasta cijena i poremećaja na tržištu poljoprivrednici traže snažniju potpore države. Bez navodnjavanja i gnojidbe nema sigurnog prinosa, čulo se u Cerni na radionici koju su za poljoprivrednike organizirali Vukovarsko-srijemska županija i osječki Fakultet agrobiotehničkih znanosti.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Od 10 sati prenosimo misu iz Barilovićkog Cerovcc iz Crkve Presvetog Trojstva. 

Radosna vijest jedini misijski časopis na hrvatskom jeziku prozor je u misijski svijet. Izdaju ga Papinska misijska djela u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Ovih je dana obilježio je 50. godišnjicu izlaženja. U emisiji Mali radio vjeronauk od 11:05 donosimo djelić atmosfere s proslave ove važne obljetnice koja se održala u Zagrebu.

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 glazbom se vračamo četrdeset godina unatrag i zastat ćemo u 1979. godini i to na britanskom otoku kako bi se prisjetiti hitova koji su te godine stigli do broja 1. top liste singlova u Velikoj Britaniji.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

U emisiji Glazba s potpisom od 14:05 nastavljamo gdje smo stali prošli put, vodimo vas na Kubu! Slušamo afro-kuban jazz, a na našem su popisu Irakere, Chucho Valdes, Paquito D'Rivera, Arturo Sandoval, Gonzalo Rubalcaba, Ramon Valle, Frank Emilio Flynn i Emiliano Salvador.

Glazba s potpisom

Glazba s potpisom

Foto: HRT / HRT

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Sretni princ. Bajka o milosrđu kao načinu života, suosjećajnosti kao imperativu postojanja. Jedan kip, kip Sretnog princa, vidi patnju građana grada u kojem je postavljen, ali ne može ništa učiniti, dok se ne upozna s Lastavićem koji će biti njegova ruka koja izvršava dobra djela.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo dio Folklornog koncerta Emila Cossetta u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora i orkestra "Emil Cossetto" i pod ravnanjem maestra Cossetta. 

U terminu Priča za velike i male od 19: 50 pripremili smo Priču o crnouhom medvjediću - Đurđice Stuhlreiter.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili pedeste, šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U prigodi 230. godišnjice rođenja Gioachina Rossinija, u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati na Trećem programu u cijelosti donosimo blistavu izvedbu majstorove komične opere Pepeljuga, koju je 1992. godine maestro Riccardo Chailly tonski zabilježio s Orkestrom i Zborom Gradske opere u Bologni i izvrsnom pjevačkom ekipom, koju kao protagonistica predvodi briljantna Cecilia Bartoli.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!