Ove nedjelje preporučujemo

06.03.2022.

07:19

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Kakve su posljedice ruskog napada na Ukrajinu već uočljive na svjetskom tržištu hrane? Jeli to dobro za naše proizvođače i koliko će se odraziti na poskupljenja? To je glavna tema Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05. Čut ćete i reportažu s prvog kušanja mladih malvazija a s novim predsjednikom udruge OPG-a Život Robertom Hadžićem razgovarat ćemo o budućem djelovanju udruge i nekim njegovim zanimljivim viđenjima budućnosti poljoprivredne proizvodnje.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Na prvu korizmenu nedjelju od 10 sati prenosimo misno slavlje iz župne crkve sv. Ivana Krstitelja u Gornjem Jesenju. Župa se nalazi u Bednjanskom dekanatu i pripada Varaždinskoj biskupiji. Misu će predvoditi župnik i dekan Bednjanskog dekanata Danijel Herceg.

Počela je korizma, crkveno vrijeme u godini tijekom kojeg se kršćani pripremaju za najvažniji kršćanski blagdan - Uskrs. U emisiji Mali radio vjeronauk od 11:05 o korizmi, molitvi, postu i smislu odricanja, te nakani kojom vjernici iskazuju solidarnost s narodom Ukrajine i svima koji pate govori nam svećenik, teolog Anđelko Katanec.

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 nastavljamo preslušavanje hitova s britanske top ljestvice iz 1979. godine.

U emisiji Glazba s potpisom od 14:05 slušamo vokalni jazz, a pjevaju Sammy Davis Jr, Sarah Vaughan, Sting, Tuck & Patty, Kevin Mahogany, Madeleine Peyroux, Melody Gardot, Andy Bey...

Galerija
S obje strane Atlantika, Foto: HRT/HRT
Glazba s potpisom, Foto: HRT/HRT

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Vlaste Golub: Ništa se nije moglo učiniti. Socijalna drama Vlaste Golob nastala je prema njezinu romanu Eva, mala žena, a bavi se bolnim i teškim temama smrti oca, posljedičnom depresijom majke te mladenačkom ljubavlju i rastancima, nasiljem u obitelji, usamljenošću u staračkoj dobi.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 predstavljamo vam drugi dio koncerta bugarskog ansambla Cosmic Voices. 

U terminu Priča za velike i male od 19: 50 pripremili smo priču Roberta Međurečana - Kameni brod.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili pedeste, šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3) 

U prvom dijelu Klasične večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati na Trećem programu u cijelosti vam predstavljamo netom objavljeni CD pijanista Ive Pogorelića.

U drugi dio emisije uvrstili smo dvije povijesne i dvije recentne snimke orkestra Berlinskih filharmoničara. Kako se ove godine obilježava i 100. obljetnica imenovanja Wilhelma Furtwänglera na mjesto šefa-dirigenta Berlinske filharmonije, to ćemo pod njegovim ravnanjem čuti Uvertiru Manfred op. 115 i Četvrtu simfoniju u d-molu op. 120 Roberta Schumanna, nakon kojih donosimo recentne tonske zapise Beethovenove Devete simfonije u d-molu op. 125 i potresne Četvrte simfonije Franza Schmidta.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!