Ove nedjelje preporučujemo

13.03.2022.

06:59

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Hoće li zbog velikog broja prigovora i primjedbi prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu ići u treće čitanje? Hrvatska poljoprivredna komora bira novog predsjednika! Kandidati za predsjednika - Mladen Jakopović, Miško Šklempe i Mato Brlošić, gosti su Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05. Povest ćemo vas u malo mjesto Berak koje je ovogodišnja seoska priijestolnica u Vukovarsko-srijemskoj županiji te u Muzej tartufa u Istri.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Župa Uzvišenja Sv. Križa osnovana je 1810. godine, a pripadaju joj sela Gornji i Donji Vaganac, Ličko Petrovo Selo i Željava. Prijašnja crkva srušena je u II. svjetskom ratu, a novu je gradio župnik Vladimir Pezelj 1961. Ta je doživjela stradanje u Domovinskom ratu. Sadašnja je izgrađena prije 20 godina te je ovih dana dobrim dijelom obnovljena. Na drugu korizmenu nedjelju iz nje će misno slavlje od 10 sati predvodit vlč. Dino Rupčić, župnik u Vagancu i Drežnik Gradu.

Na drugu godišnjicu zagrebačkog potresa, 22. ožujka u 20 sati Zaklada Anamarija Carević organizira donatorski koncert koji će okupiti glazbenike koji su povezani s Bazilikom Srca Isusova da zajedno izvedu Mozartovo remek-djelo Requiem. U sjećanje na Anamariju zagrebački glazbenici uz vašu pomoć prikupljaju donacije za obnovu bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici. U emisiji Mali radio vjeronauk od 11:05 koncert najavljuju župnik i rektor Bazilike p. Ivan Matić i tajnica Zaklade Ivana Mišetić.

U emisiji S obje strane Atlantikaod 13:10 glazbom vas vodimo na američku stranu Atlantika i vraćamo u 1957. godinu.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

Ove vas nedjelje Glazba s potpisom od 14:05 vodi u čarobni svijet glazbe prošloga stoljeća! Baršunaste jazz teme u toliko različitih interpretacija, a ovaj put legendarne snimke uživo sa pariške scene pedesetih, ali dodajemo i neke audio zapise hrvatskih suvremenika.

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Tri praščića. Lako je sanjariti o odrastanju no je li uistinu lako napustiti roditeljski dom i početi se samostalno brinuti za sebe? Kada njihova majka zaključi da su dovoljno odrasli da moraju sami napraviti kuće u kojima će nastaviti živjeti, tri praščića pokažu svoje osobine – jedan je lijen, drugi zaigran, a treći uvijek slijedi ono čemu ga je majka naučila.

Galerija
Glazba s potpisom, Foto: HRT/HRT
Radioigra za djecu i mlade, Foto: HRT/HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo dio albuma Friži u izvedbi mješovitog zbora Stella Maris Hvar.

U terminu Priče za velike i male od 19: 50 pripremili smo priču Ivana Gruića Starica i tigar ili tko je jači.

Koncert na Prvom
od 20:15 ekskluzivno donosi snimku koncerta iz Leipziga gdje je 3. veljače izvedena Simfonija u fis-molu Dore Pejačević kao dio posebnih koncertnih programa u Gewandhausu kojim je obilježena stota obljetnica smrti legendarnog dirigenta Arthura Nikischa koji je upravo tu Simfoniju planirao izvesti prije točno 100 godina.

Galerija
Priča za velike i male, Foto: HRT/HRT
Koncert na Prvom, Foto: HRT/HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća. 

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U prigodi 75. rođendana Gidona Kremera, u prvome dijelu Klasične večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati u cijelosti donosimo snimku berlinskog recitala na kojemu su 11. prosinca 2006. latvijski violinist i argentinska pijanistica Martha Argerich izveli Drugu sonatu u d-molu za violinu i klavir Roberta Schumanna i Sonatu za violinu solo Béle Bartóka, te Schumannov ciklus Dječji prizori op. 15 i Bartókovu Prvu sonatu za violinu i klavir. U drugi dio emisije uvrstili smo Bachove Goldberg varijacije u tumačenju Glenna Goulda.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!