Ove nedjelje preporučujemo

12.12.2021.

07:26

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 uz ostalo poslušajte: U Brodsko-posavskoj županiji, u općinu Davor dovršen prvi javni sustav navodnjavanja. Za održivost hrvatske poljoprivrede nužna je zelena i digitalna transformacija, a ključnu ulogu u tome ima edukacija poljoprivrednika. Može li se na taj način te uz pomoć koncepta Pametnih sela, smanjiti depopulacija ruralnih područja? Mljekarske se farme u Slavoniji i dalje gase, istaknuo je Branko Karamarković, čija je farma od nekadašnje četiri u Čađavici jedina opstala. Povest ćemo vas na 17. ocjenjivanje kvalitete rakija i likera u Osijek te na 13. degustaciju mladih vina i maslinovih ulja u Nadin, u zadarskom zaleđu.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Od 10 sati prenosimo misu iz bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu.

Treća je nedjelja došašća, palimo treću svijeću na našim adventskim vijencima, koju još nazivamo Svijećom pastira i Svijećom radosti.Ova nedjelja, koja je u adventu poznata i kao Radosna nedjelja - Gaudete- tradicionalno se obilježava kao nedjelja Caritasa. Geslo pod kojim Hrvatski Caritas ove godine slavi taj dan glasi „Radost darivanja – put obraćenja”, a naša je gošća u emisiji Mali radio vjeronauk od 11:05 zamjenica ravnatelja Hrvatskoga Caritasa Suzana Borko.

Nedjeljno izdanje emisije Glazbe s potpisom od 14:05 ovaj put donosi teme Cola Portera u izvedbama vokalnih pop i rock zvijezda.

U terminu Radio-igra za djecu i mlade od 16:05 premijerno emitiramo djelo Ivane Gudelj: Hotel za umorne putnike. Ostarijeli magarac, pas, mačka i pijetao moraju od razbojnika spasiti malu farmu na kojoj žive ostarjele životinje koje su njihovi vlasnici obacili. Sva sreća pas je čuo za bajku o Bremenskim sviračima pa zna što im je činiti.

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Nedjeljom na Prvom programu Hrvatskog radija

Foto: Glazba s potpisom / HR1

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćete dio albuma Šafrun u izvedbi gradske glazbe Samobor pod vodstvom Roberta Polgara.

U terminu Priča za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Vesne Krmpotić: Mala vila.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom programu Hrvatskog radija u sklopu emisije Sport i glazba možete pratiti prijenos nogometne utakmice hrvatske Lige Dinamo – Slaven Belupo od 17 sati te prijenose košarkaških utakmica ABA lige Cibona – Budućnost od 19 sati te Zadar – Mornar od 21 sat.

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Foto: Sport i glazba / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 20 sati u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša u cijelosti donosimo snimku recitala Vladimira Horowitza, rusko-američkog pijanista židovskog podrijetla, koji je, nakon dvanaestogodišnjeg izbivanja sa svjetskih koncertnih podija, 9. svibnja 1965. u njujorškom Carnegie Hallu održao nezaboravan povratnički koncert, posvećen pomno probranim djelima djelima Bacha, Schumanna, Skrjabina, Chopina, Debussyja i Moritza Moskowszkog. 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!