07:44 / 19.12.2021.

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Ugrožava li europski Zeleni plan opstojnost kutinske Petrokemije, a time i budućnost naše poljoprivredne proizvodnje? Zašto Gradsko vijeće Iloka ne prihvaća odluku povjerenstva za dodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta? Koji su problemi proizvođača i prerađivača mlijeka u Hrvatskom zagorju? Zašto pčelari s Banovine žele europsku zaštitu svojeg meda? To su samo neke od tema u Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05.

U Glazbi s potpisom od 14:05 ove nedjelje slušamo klasike bossa nove i putujemo u šezdesete, a društvo su nam Stan Getz, Astrud Gilberto, Sergio Mendes, Joe Pass, Edu Lobo i još mnogi drugi.

Od 16:05 u emisiji Radioigra za djecu i mlade poslušajte djelo Louise May Alcott Male žene. Roman je to o odrastanju četiri sestre iz obitelji March dok u pozadini tutnja rat u kojem je njihov otac. Istodobno, priča je to o emancipaciji i pravu na ostvarenje snova u jasno definiranome građanskom društvu.

Skladbe u izvedbi trombonista Gorana Glavaša poslušajte u emisiji Od portreta do portreta od 18 i 05. Uz ostalo, čut ćemo Četiri jesenska dana Tomislava Uhlika.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošloga stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

U prigodi 50. obljetnice smrti Igora Stravinskog u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati ugošćujemo urednicu Hrvatskog radija Ivu Lovrec Štefanović i njezinu emisiju Oda-birano, pa ćemo tako u kontinuitetu čuti pet epizoda izvanrednog belgijskog serijala Proljeće prema Igoru, koje su u listopadu i početkom studenoga bile emitirane na Prvom programu Hrvatskog radija. U posljednjem programskom bloku emisije poslušat ćemo sjajnu izvedbu majstorove umnogome atipične Baletne alegorije Poljubac vile u izvedbi Simfonijskog orkestra Columbia kojim je osobno ravnao skladatelj.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!