Ove nedjelje preporučujemo

02.01.2022.

07:27

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U Zagrebu predstavljen nacrt Nacionalnoga strateškog plana za poljoprivredu od 2023. do 2027. godine vrijedan 3,5 milijarde eura. I u posljednjem tjednu 2021. godine Osječko je baranjska županija potpisala ugovore o potporama za 255 poljoprivrednika koji ulažu u nove tehnologije, brendiranje i ekološku proizvodnju. U Istri se povećava proizvodnja pjenušaca od autohtonih sorata- malvazije i terana,a u Dalmaciji se za Novu godinu nazdravljalo s prošekom, desertnim vinom koje će se, čini se, vratiti na tržište. Neke su to od tema Emisija za selo i poljoprivredu od 8:05.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Od 10 sati, na drugu nedjelju poslije Božića, misno slavlje iz župne crkve sv. Antuna Padovanskog predvodit će vlč. Antun Sente stariji, župnik u Sesvetskim Selima...

Zajednica Taizea je međunarodna kršćanska ekumenska zajednica koju je osnovao brat Roger 1940. godine u Francuskoj. Što je privuklo Emu, Leu i Kazimira da se angažiraju u zajednici? Koje vrijednosti svjedoče, kako njeguju ekumenizam i kako su susreti koje organizira zajednica iz Taizea promijenili njihov život? U emisiji Mali radio vjeronauk od 11:05 o zajednici Taize govore nam Ema Čorak, Lea Idžotić i Kazimir Jurlina.

U Glazbi s potpisom od 14:05 ove nedjelje donosimo probrane teme potekle iz pera američkog pijanista, pjevača i skladatelja Burta Bacharacha.

Emisija Prvom programa Hrvatskog radija

Emisija Prvom programa Hrvatskog radija

Foto: Glazba s potpisom / HR1

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Lade Martinac Kralj Anđeli imaju krila, zar ne? Originalni tekst Lade Martinac Kralj duhovita je i nježna priča o nastanku popularnog božićnog napjeva Zvončići, zvončići.Ova topla priča o susretu i prijateljstvu čovjeka i anđela, puna je humora, nježnosti ali i iznenađenja.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo skladbe s albuma More Than Fun u izvedbi Bjelovarskog brass ansambla.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19: 50 pripremili smo priču Đurđiice Stuhlreiter: Čuvari zmaja..

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili pedeste, šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Na Trećem od 20 sati u Klasična večer zagrebačkih šišmiša u majstorskim izvedbama njemačkog pijanista Wilhelma Kempffa, donosimo snimke Beethovenovih triju klavirskih sonata op. 10, Četvrtog klavirskog trija u B-duru op. 11 i Trećeg koncerta za klavir i orkestar u c-molu op. 37. Četverosatni odabir Beethovenovih remek-djela završno ćemo okruniti vrhunskom izvedbom majstorove Treće simfonije, Eroice.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!