06:57 / 09.01.2022.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U prvom satu Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05 smo pripremili pregled najzanimljivijih komentara na probleme domaćeg agrara proizvođača iz cijele Hrvatske, a koje smo emitirali u našim emisijama u 2021. godini. Analizu stanja i uzroka nastavljamo i u drugom satu u kojem smo ugostili Željka Jurkina, trenutačno upravitelja proizvođačke organizacije Baby beef, a prije toga direktora farme mliječnih krava Krnjak te zaposlenika Voće exporta.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Strošinci se nalaze u Slavoniji, na granici sa Srbijom. S Blagdanom Krštenja Isusova završava božićno liturgijsko vrijeme i počinje vrijeme kroz godinu. Spomen Isusova krštenja oduvijek je bilo važno otajstvo blagdana Bogojavljenja, a od 1960. slavi se kao zaseban blagdan. Od 10 sati misno slavlje iz župne crkve Preobraženja Gospodinova predvodit će vlč. Krešimir Šaf, župnik u Strošincima.

Nedjelja je Krštenja Gospodinova, s kojom završava božićno vrijeme i počinje crkveno vrijeme kroz godinu. Krštenje je prvi i temeljni sakrament, a o tome kako se slavlje tog sakramenta razvijalo tijekom povijesti, u što nas uvodi spomen na Isusovo krštenje te zašto bismo često trebali promišljati i o vlastitom krštenju u Malom radio vjeronauku od 11:05 razgovaramo sa svećenikom, teologom, pjesnikom i profesorom Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu Antonom Tamarutom.

Mali radio vjeronauk

Mali radio vjeronauk

Foto: HRT / HRT

Nedjeljom uobičajeno donosimo jazzy izdanje Glazbe s potpisom od 14:05. Ovaj put vodimo vas u bar i donosimo opuštajuće zvukove vrhunskog jazz koktela!

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Selme Lagerlof Sveti plamen. Glavni junak prenoseći plamen s Kristova groba preobražava se iz bahatog nasilnika u jednostavnog čovjeka mudre posvećenosti. Pripovijetka Sveti plamen ima filmski širok vremenski i prostorni raspon koji se kontrapunktira s jednostavnom radnjom.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo Tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin i Stariji tamburaški orkestar Tamburaškog društva Ferdo Livadić  iz Samobora.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Braće Grimm Vuk i sedam kozlića.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U spomen na nedavno preminulog velikoga brazilskog pijanista Nelsona Freirea, u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati donosimo cjelovitu snimku nezaboravnog koncerta, održanog u Salzburgu 3. kolovoza 2009., na kojemu su Freire i Martha Argerich briljantno izveli Brahmsove, Rahmanjinovljeve, Schubertove i Ravelove skladbe napisane za klavirski duo. U drugi dio emisije uvrstili smo nove i odreda izvrsne izvedbe Simfonijskih plesova, Prvog klavirskog koncerta i Prve simfonije Sergeja Rahmanjinova.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!