06:25 / 16.01.2022.

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ove nedjelje preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Je li prijedlog ministrice Marije Vučković o izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu korak unazad i pogodovanje onima koji nemaju proizvodnju te zašto su u Čađavici poljoprivrednici nezadovoljni načinom provedbe tog Zakona, glavna je tema Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05. Doznat ćete i hoće li poljoprivrednici moći iskoristiti bar dio od stotine milijuna eura namijenjenih obnovljivim izvorima energije te kad počinju izbori u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 na našem glazbenom putovanju kroz povijest hitova s prvog mjesta američke i britanske top-ljestvice singlova, slušamo drugi dio tj. preostale pjesme koje su se popele na sam vrh američke ljestvice 1990. godine. U prošloj emisiji prisjetili smo se singlova Phila Collinsa, Michaela Boltona, Paule Abdul, Sinead O'Connor, Madonne, Janet Jackson i grupe Wilson Phillips a u današnjih četrdesetak minuta poslušajte s kojim su pjesmama publiku i radijske urednike oduševljavali Whitney Houston, Mariah Carey, Vanilla Ice, New Kinds on The Block, Maxi Priest i drugi.

U jazzy izdanju Glazbe s potpisom od 14:05 vodimo vas u filmski svijet. Svijet trilera i akcije!

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

Od 16:05 u emisiji Radioigra za djecu i mlade poslušajte Čudnovati stroj gospođe Holle autorice Maje Ležaić. Klasična bajka o dvije sestre, od kojih je jedna vrijedna a druga lijena, ovdje je poslužila samo kao inspiracija za suvremenu priču o odnosu dviju sestara i pokušaju da se kontroliraju događaji koji određuju njihov zajednički život.

S dirigentom Sašom Matovinom u emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 govorit ćemo o albumu Draga nam je zemlja, na kojem su predstavljene skladbe Ivana Matetića Ronjgova.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošloga stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U prvom dijelu Klasične večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati u cijelosti donosimo vrhunsku izvedbu Donizettijeve komične opere Ljubavni napitak, koju su 1977. ostvarili: sopranistica Ileana Cotrubas, tenor Placido Domingo, bas-bariton Geraint Evans, bariton Ingvar Wixell i sopranistica Lillian Watson, te Orkestar i Zbor Kraljevske opere u Londonu pod ravnanjem Johna Pritcharda. U drugi dio emisije uvrstili smo jedini recital koji je veliki brazilski pijanist Nelson Freire 2016. posvetio isključivo djelima Johanna Sebastiana Bacha.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!