Ove nedjelje preporučujemo na radiju

07:42 / 22.05.2022.

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Zašto su ogorčeni slavonski proizvođači šparoga, na koje probleme u razvoju poljoprivrede u zaleđu Primorja ukazuje vlasnik najvećeg tamošnjeg nasada trešanja te koje će dobrobiti za poljoprivrednike i privatne šumo posjednike donijeti Vladina odluka o Programu financiranje ekološke mreže Natura 2000? To su neke od tema Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05. Bili smo i na svečanosti u povodu 30. obljetnice Veterinarske komore, u Pavlomiru u kojem su prognani Vukovarci prije 30 godina počeli obnavljati vinogradarstvo i na ocjenjivanju jagoda Zagrebačke županije. 

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Od 11 sati možete prati prijenos mise povodom 4. Nacionalnog susreta katoličkih obitelji iz Ludbrega, svetišta Predagocjene Krvi Kristove. Svečano euharistijsko slavlje u zajedništvu s hrvatskim episkopatom, brojnim svećenicima te mnogobrojnim pukom, predvodit će i na njemu propovijedati varaždinski biskup mons. Bože Radoš. Na slavlju će pjevati udruženi Mješoviti župni zbor, Zbor mladih Varaždinske biskupije i Dječji zbor Uršuline zvjezdice. Dirigent je prof. Edi Vugrinec, a orguljaš prof. Višeslav Jaklin

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 nastavljamo putovanje započeto prošloga tjedna uz broj 1. hitove britanske top liste singlova iz 1988. godine.

Ove nedjelje u Glazbi s potpisom od 14:05 uživajte u bluesy, jazzy, R&B i soul izboru...

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Tomislava Barana Suhi sad je mokri.

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Luize Bouharaoua Jajo i strašni strah. Mačak Jajo je veliki strašljivac. Njegova sestrica Giu pokušava ga naučiti da se manje bolji. Hoće li joj to uspjeti poslušajte u ovoj raspjevano strašljivo humornoj radioigri za djecu predškolskoga uzrasta.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo Glazbeni ansambl Trešnjevka.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati možete pratiti prijenos koncerta Hrvatskog baroknog ansambla iz Satiričkoga kazališta Kerempuh u Zagrebu. Pod umjetničkim vodstvom Stjepana Nodila, na rasptoredu koncerta pod naslovom "Instrumenti d'amore" su djela Attilija Ariostija, Georga Philippa Telemanna i Christopha Graupnera. Uz Nodila na oboi d'amore i bloklauti, solistice su Nina Pohn na violi d'amore te sopranistica Anabela Barić i flautistica Ana Benić Šalinović.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!