Ove nedjelje preporučujemo na radiju

29.05.2022.

08:28

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Emisija za selo i poljoprivredu od 8:05 poslušajte: Zbrajaju se štete od nevremena s tučom koje je uništilo poljoprivredne usjeve, staklenike i plastenike i cvijeće -najviše su stradali dijelovi Varaždinske i Krapinsko- zagorske županije. Što se za obiteljska poljoprivredna gospodarstva mijenja novim Strateškim planom Zajedničke poljoprivredne politike Hrvatske od 2023. do 2027. godine. U Osijeku održana konferencija o vinskoj perjanici naše zemlje – graševini. Povest ćemo vas na Dan polja pivarskog ječma u Novu Gradišku te na 1. konferenciju o mediteranskoj poljoprivredi Dalmatinka u Zadru.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Od 10 sati možete pratiti izravni prijenos mise iz bogoslužnog prostora blaženog Alojzija Stepinca na Kaptolu u Zagrebu. 

Malom radio vjeronauku od 11:05 predstavljamo jedno od najmanjih ali i najpopularnijih marijanskih svetišta u Hrvatskoj. U emisiji govore kanonici Zvonimir Sekelj te Zlatko Koren.

Mali radio vjeronauk

Mali radio vjeronauk

Foto: HRT / HRT

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 slušat ćete glazbene uspješnice u Americi iz 1977. godine.

Ove nedjelje u Glazbi s potpisom od 14:05 u jazzy izdanju, malo starog malo novog, revija evergrinskih pop jazz uspješnica prošloga stoljeća.

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Lymana Franka Bauma Čarobnjak iz Oza. Poznata priča o djevojčici Dorothy koja u pokušaju da se vrati kući u Kansas susreće neobična stvorenja i stvara nezaboravna prijateljstva sa Strašilom, Limenim drvosječom, Plašljivim lavom i drugim stanovnicima neobične zemlje Oz. U toj avanturi prepunoj opasnosti svi će po nešto naučiti o sebi.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 poslušajte dio albuma Filmska klasika u izvedbi Tamburaškog zbora Gaj iz Zaprešića pod vodstvom Danijela Rožankovića.

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Nade Mihaljević: Kralj i tri putnika.

Od 20:10 možete slušati prijenos svečanog koncerta povodom Dana državnosti i 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske iz HNK u Zagrebu. Prije trideset godina, 15. siječnja 1992. Republiku Hrvatsku priznalo je dvanaest zemalja članica tadašnje Europske zajednice kao suverenu i samostalnu državu. Svečanim koncertom podsjećamo se na težak put prema neovisnosti i međunarodnom priznanju. Program koncerta donosi neke od najljepših stranica hrvatske glazbene baštine iz opusa Dore Pejačević, Krste Odaka, Ive Tijardovića, Krešimira Baranovića, Natka Devčića, Jakova Gotovca, Igora Kuljerića, Frane Paraća. Nastupaju vrhunski vokalni solisti Darija Auguštan, Dubravka Šeparović Mušović, Filip Filipović i Ljubomir Puškarić uz Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Ivana Repušića.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50.-te. 60.-te i 70.-te godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu od 20 sati u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša slušat ćete dva nokturna Dore Pejačević u izvedbi pijanistice Nataše Veljković, a ususret 125. obljetnici smrti Johannesa Bramsa donosimo njegova djela i to 2. klavirski koncert i 2. simfoniju.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!