Ove nedjelje preporučujemo na radiju

31.07.2022.

08:00

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 poslušajte: Stara Kapela u općini Dubrava primjer je razvoja stočarske proizvodnje - uz uspješne uzgajivače simentalskih goveda koji žele izgraditi Regionalni stočarski centar, u tom je mjestu prošle godine otvoren Salers Centar, namijenjen svim početnicima u uzgoju u sustavu tzv. krava-tele. Zbog suše će ove godine značajno podbaciti i urod kukuruza. Povest ćemo vas u Bogomolje na Hvar u uljaru višestruko nagrađivanog maslinara Ive Radojkovića te na 3. Vinski forum na kojem je u Putnikovićima na Pelješcu predstavljeno vino "Pelješki most".

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Misu 18.  nedjelje kroz godinu od 10 sati prenosimo iz župne crkve sv. Josipa u Veloj Luci na otoku Korčuli. Crkva se nalazi u središtu grada, a izgrađena je 1848. godine. Misu predvodi župnik don Mario Karatović.

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:30 vraćamo se u devedesete godine prošloga stoljeća, točnije u 1994. Koje su pjesme bile najslušanije i najprodavanije te godine u Americi, tj. koje su se popele na vrh top liste "Vrućih 100" Billboarda prisjećamo se u emisiji. 

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

Ove nedjelje u Glazbi s potpisom od 14:05 društvo su nam Dianne Schuur, Helen Merrill, Antonio Carlos Jobim, Joe Pass, Jim Hall, Quincy Jones, Cassandra Wilson, Art Farmer i The Great Jazz Trio.

Glazba s potpisom

Glazba s potpisom

Foto: HRT / HRT

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Olje Savičević Ivančević: Som na cilome svitu. Život na otoku može biti vrlo usamljen, osobito djetetu. Kada okružen samo starim ljudima dječak poželi društvo morat će pokrenuti cijeli otok i krenuti u potragu za drugim otokom ploveći morem, nošen vjetrom, vođen mjesecom i suncem i praćen ribama i pticama. Poetičan igrokaz za djecu nagrađen prvom nagradom Mali Marulić 2014. godine u Splitu kao najbolji tekst za lutkarsko kazalište svoju radijsku verziju dobiva prije kazališne izvedbe.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U serijalu Od portreta do portreta od 18:05 predstavit ćemo skladatelja Krešimira Hercega.

Od portreta do portreta

Od portreta do portreta

Foto: HRT / HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo dio albuma Filmska klasika u izvedbi Tamburaškog zbora Gaj iz Zaprešića pod vodstvom Danijela Rožankovića, koji je autor većine aranžmana na ovom njihovom trećem albumu. Maestro Rožanković reći će nam nešto više o obljetnici ovog ansambla koji je osnovan 1982., prije punih 40 godina.

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Jelene Pervan: Svemoguća Anđa.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50.-e. 60.-e i 70.-e godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu od 20 sati Klasična večer zagrebačkih šišmiša od 20 sati posvećena je djelima koja je petnaestogodišnji Wolfgang Amadeus Mozart napisao 1771. godine: Koncert za klavir i orkestar u D-duru, Četrnaesta simfonija u A-duru, Litanije Blaženoj Djevici Mariji i opera Askanije u Albi.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!