Ove nedjelje preporučujemo na radiju

07.08.2022.

07:53

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Poljoprivrednici su ogorčeni zbog velikih šteta od divljači nanosi usjevima i poručuju – nužna je izmjena Zakona o lovstvu, kojim bi se jasno definirale njihove te obveze institucija i lovoovlaštenika. U emisiji Emisija za selo i poljoprivredu, od 8:05, povest ćemo vas u prvi hrvatski hotel za pčele obitelji Balja u Garešnici. Bili smo u berbi kupina u Starom Petrovom Selu te na OPG-u Drozdek koji se bavi uzgojem kalifornijskih glista.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Od 10 sati možete pratiti prijenos mise iz župne Crkve Svetoga Petra Apostola, koju će predvoditi don Ivica Barišić, župnik u Muću Gornjem.

U emisiji S obje strane Atlantika, od 13:10, glazbeni hitovi vraćaju nas u Veliku Britaniju i to u 1981. godinu, a slušat ćemo pjesme koje su te godine osvojile vrhove top ljestvice singlova. Njih devetnaest postale su te '81. godine britanski  "number one" hitovi zahvaljujući prodaji tijekom 52 tjedna, a u današnjih četrdesetak minuta podsjetit ćemo se njih deset, dok smo ostale ostavili za sljedeće druženje.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

U Glazbi s potpisom, od 14:05, slušamo neke od najljepših tema iz povijesti jazza, a izvode ih Shirley Horn, Chick Corea, Diane Schuur, David Benoit, Dee Dee Bridgewater, Michael Brecker, Cassandra Wilson i Geri Allen.

Glazba s potpisom

Glazba s potpisom

Foto: HRT / HRT

Prijenos sinjske Alke možete pratiti od 16:15. Pred nama je 307. Sinjska alka! 17 alkara kopljanika spremno je za nove izazove i borbu za prvog viteza Cetinske krajine! Saznajte tko će biti ovogodišnji slavodobitnik.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo, od 19:25, poslušajte ansamble koji su osvojili zlatnu plaketu na 16. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava održanom 2018. u Sisku, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture: vokalni sastav "Asante" i Pjevačku udrugu "Cantus ante omnia" iz Zagreba te ansambl "Jane" iz Velike Gorice.

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Nedjeljom na Drugom od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50.-e. 60.-e i 70.-e godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U Cro - jazz-u od 18 sati predstavit ćemo CD "Scharf Club Swing Quintet" prvo diskografsko izdanje istoimenog sastava.

Klasična večer zagrebačkih šišmiša od 20 sati donosi tri rana majstorska rada dvadesetpetogodišnjeg Wolfganga Amadeusa Mozarta: Koncert za dva klavira i orkestar u Es-duru, operu seriju Idomenej, kralj Krete i Sinfoniu concertante u Es-duru. Uoči 85. rođendana Vladimira Ashkenazyja i 80. rođendana Danijela Barenboima, na početku slušamo njihovu snimku Mozartovog Dvostrukoga klavirskog koncerta.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!