Ove nedjelje preporučujemo

05.06.2022.

07:09

Autor: HRT

default error photo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 doznat ćete koja je nova mehanizacija predstavljena na Farm show u Čepinu, koje su bile glavne teme ovotjednog savjetovanja proizvođača stočne hrane, na koje probleme vinogradarstva u Primorju ukazuje Ivan Katunar iz Vrbnika, što agronomima donosi članstvo u Agronomskoj komori te koji su glavni problemi farmera u Francuskoj. Naši gosti su predsjednik Agronomske komore Hrvatske Romeo Jukić i glavni urednik Gospodarskog lista Goran Beinrauch.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Na blagdan Duhova od 10 sati prenosimo misno slavlje iz župne crkve sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu. Koncelebriranu svetu misu služit će pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško uz susluženje više svećenika. Ovim misnim slavljem obilježava se 100 godina od utemeljenja samostana sv. Duha franjevaca konventualaca i 90 godina župe sv. Antuna Padovanskog.

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 nastavljamo prošlog tjedna započetu priču to jest prisjećanje na hitove koji su 1977. godine osvojile vrh, broj 1. američke top liste singlova popularnih "Vrućih 100" Billboarda.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

Ove nedjelje u Glazbi s potpisom od 14:05 društvo su nam Emiliana Torrini, Lizz Wright, Jamie Cullum, Cassandra Wilson i Kurt Elling.

Glazba s potpisom

Glazba s potpisom

Foto: HRT / HRT

U emisiji Amatersko društvo i stvaralaštvo od 19:25 čut ćemo dio albuma Hrvatsko Biserje / Najljepše hrvatske narodne pjesme, u izvedbi Folklorne družine "Vuga" iz Karlovca

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo djelo Neve Lukić: Jež i ruža. Ruža ima trnje a jež bodlje, ne poznaju strah , ne mogu ih prožeti trnci i ne mogu se naježiti. Oboje s silno žele riješiti svojih bodlji i zato pođu u svijet otkriti kako dato učine. Susret s jednim osjetljivim dječakom injegovom glazbom pomoći će im u naumu. Dječaku su njihove bodlje potrebne.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50.-te. 60.-te i 70.-te godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu od 16:35 u emisiji Riječ je glazba je riječ  slušat ćete vokalne skladbe Franza Schuberta nadahnute motivima noći, okupljene na kompaktnoj ploči Noćne pjesme diskografske kuće Harmonia mundi. 

U izvedbi sudjeluju: Birgit Rammert, alt; Werner Güra, tenor; Komorni zbor Rias, pijanist Philip Mayers i instrumentalni ansambl Scharoun pod dirigentskim vodstvom Marcusa Creeda

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4) 

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati. 

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!