Ove nedjelje preporučujemo na radiju

12.06.2022.

07:50

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Kakvu žetvu možemo očekivati ovog ljeta prva je tema Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05. Čut ćete izvješće s Dana polja pšenice i ječma Poljoprivrednog instituta Osijek kao i Dana polja strnih žitarica Bc Instituta. Bili smo i na drugom Agromediteranskom forumu koji je u petak održan u Šibeniku. Doznat ćete i koji su problemi isti a koji različiti poljoprivrednika u Primorju i Hrvatskom zagorju. Uz vrbničke vinare Katunare čut ćete i dva uspješna Zagorca, jedan proizvodi kupinovo vino a drugi bučino ulje.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Šokačko selo Bački Monoštor najzapadnije je naseljeno mjesto u Vojvodini, odnosno Srbiji i jedno od rijetkih u kojima su Hrvati katolici većinsko stanovništvo. Župna crkva sv. Petra i Pavla koja ima status spomenika kulture podignuta je 1752., a proširena 1806. Crkva je uvela zaseban blagdan kojim proslavljuje svetu Trojicu, a sve je počelo oko 800-te g. u Španjolskoj i Francuskoj posebnom misom u čast Presvetoga Trojstva. Od 10 sati misno slavlje iz župne crkve sv. Petra i Pavla predvodit će vlč. Dražen Dulić, župnik u Bačkom Monoštoru.

Uz blagdan svetoga Antuna Padovanskog kojeg se često zaziva u nevoljama, a posebice za pronalaženje izgubljenih stvari o pobožnosti tome omiljenom svecu i Antunovskom hodu mladih u Malom radio vjeronauku od 11:05 govori franjevac konventualac Stjepan Brčina.

Mali radio vjeronauk

Mali radio vjeronauk

Foto: HRT / HRT

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 nastavljamo s preslušavanjem hitova iz 1977. u SAD-u.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

Ove nedjelje u Glazbi s potpisom od 14:05. slušamo uspješnice američkog pijanista, pjevača i skladatelja Burta Bacharacha.

Glazba s potpisom

Glazba s potpisom

Foto: HRT / HRT

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 pripremili smo djelo Mladena Kopjara: Moj tata indijanac. Franovi mama i tata upoznali su se u Americi u botaničkom vrtu. Njegov tata je Indijanac. Kada pođu na piknik mama , koja ima običaj mjesečariti, odluta tijekom noći i probudi se na visokom javoru. Tata Indijanac premda pravi pravcati Indijanac ima nekoliko kilograma viška i teško mu se uspinjati uz drvo koje pri tome govori, meškolji se i protivi. 

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji Amatersko društvo i stvaralaštvo od 19:25 prisjetit ćemo se albuma Lijepo pjeva prepelica iz 2015. u izvedbi Vokalnog ansambla Samoborke i Tamburaškog društva Ferdo Livadić, pod vodstvom Željka Bradića i Siniše Leopolda.

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Tomislava Barana: Dabrić zlata vrijedan.

Od 20:05 možete slušati izravni prijenos Zagrebačkih tamburaša i njihovih gostiju Đuke Čaića i Đanija Štipaničeva iz studija Bajsić na Prisavlju.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskog radija od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50.-e. 60.-e i 70.-e godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 20 sati U klasičnoj večeri Zagrebačkig šišmiša u prigodi 105. godišnjice od münchenske praizvedbe opere Palestrina Hansa Pfitznera, to majstorsko glazbeno-scensko ostvarenje još uvijek zapostavljanog njemačkog majstora u cijelosti slušamo u neusporedivoj izvedbi, koja je 1973. godine tonski zabilježena pod ravnanjem maestra Rafaela Kubelika.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!