Ove nedjelje preporučujemo na radiju

08:00 / 19.06.2022.

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Zašto se unatoč velikim štetama od vremenskih nepogoda smanjuju sredstva za osiguranje glavna je tema Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05. Naši gosti su ravnatelj uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Goran Lipavić i predsjednik Hrvatske voćarske zajednice Branimir Markota. Gosti će odgovarati i na vaša pitanja a čut ćemo i slovenska iskustva o zaštiti i tržištu voća kao i primjer iz proizvodnje u kojoj je vlasnik preuzeo rizik od štete bez osiguranja.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Naselje Kričke smjestilo se oko 3 km jugoistočno od Drniša kojemu administrativno pripada, kao i Šibensko-kninskoj županiji. Ove nedjelje od 10 sati izravno prenosimo arhijerejsku grkokatoličku liturgiju koju će iz grkokatoličke župne crkve Pokrova Presvete Bogorodice služiti križevački vladika mons. Milan Stipić. Na početku liturgije biti će i posveta obnovljene crkve. 

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:30 danas ćemo se prisjetiti hitova koji su osvojili Veliku Britaniju tijekom 1965. godine.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

U Glazbi s potpisom od 14:05 listamo jazz standarde tridesetih i četrdesetih godina kada je vladao swing jazz, gypsy, jump blues, dixieland, da bi naposljetku započeo i cool jazz...

Glazba s potpisom

Glazba s potpisom

Foto: HRT / HRT

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo "Činderlina" Jakše Zlodre. Ova igra je na matrici "Pepeljuge" satkala originalno ludističku i grotesknu komediju o sukobu zlih i dobrih.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo Gradski mandolinski orkestar "Sanctus Domnio" iz Splita. 

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Harisa Tankovića: Oblaci.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Pod geslom "sloboda i solidarnost" a u mislima i uz podršku Ukrajini, prvog je svibnja održan još jedan "Europski koncert" Berlinske filharmonije koji donosimo u ciklusu Koncert na Prvom od 20:15. Ove je godine orkestar koji slavi 140. obljetnicu osnutka u planu imao koncert u ukrajinskome gradu Odesi, što je dakako bio neizvedivo pa je koncert održan u predivnoj Velikoj jantarnoj dvorani u Liepaji, lučkome gradu u Latviji. Uz Berlinsku filharmoniju i njezina šefa dirigenta Kirilla Petrenka nastupila je svjetska operna diva, Latvijka Elina Garanča. Dok je orkestar u prvome dijelu programa donio partiture suvremenog latvijskog skladatelja Peterisa Vasksa i najpoznatijeg ukrajinskog suvremenog skladatelja Valentina Silvestrova, drugi dio rasporeda ispunila je orkestralna rapsodija "Taras Buljba" Leoša Janačeka, a koncert je zaključen skladbom koja donosi ideju slobode i neovisnosti kada je za njom čeznula Finska - dakako "Finlandia" Jeana Sibeliusa.

Koncert na Prvom

Koncert na Prvom

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50.-e. 60.-e i 70.-e godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati u Klasičnoj večeri Zagrebačkih šišmiša u cijelosti će ispuniti klavirske i vokalno-instrumentalne skladbe Johanna Sebastiana Bacha, koje ćemo čuti u izvrsnim izvedbama pijanistice Marthe Argerich i Renéa Jacobsa, uglednog belgijskog dirigenta i izvrsnog kontratenora.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!