Ove nedjelje preporučujemo na radiju

12.03.2023.

07:00

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji za selo i poljoprivredu
od 8:05 poslušajte: Proljetna je sjetva na preko 400 tisuća hektara pred vratima – sjemena i mineralnih gnojiva bit će dovoljno, a najavljen je i proljetni paket mjera za poljoprivrednike.

Uvodi se cjelovito satelitsko praćenje aktivnosti na svim obradivim površinama u Hrvatskoj – riječ je sveobuhvatnom nadzoru i sustavu ranog upozorenja poljoprivrednika! Zašto je tvrtka Marijančanka drastično smanjila proizvodnju konzumnih jaja?

Pametna poljoprivreda, bliska je budućnost i hrvatskih poljoprivrednika! Istarski maslinari uvršteni u "bibliju ekstra djevičanskih maslinovih ulja" - Flos Olei.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Od 10 sati koncelebrirano misno slavlje iz župne crkve Svih Svetih u Aladinićima predvodit će mostarsko-duvanjski biskup i apostolski administrator trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić. Propovijedat će predsjednik Hrvatskog Caritasa i varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U današnjoj emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 završavamo naše glazbeno putovanje uz broj 1. hitove britanske top liste singlova iz 1997. godine.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

U Glazbi s potpisom od 14:05 kompiliramo cool jazz, bossa novu i ostale jazz stilove koji su se razvijali krajem pedesetih i tijekom šezdesetih godina prošloga stoljeća.

Glazba s potpisom

Glazba s potpisom

Foto: HRT / HRT

U terminu Radio-igra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Jeanne-Marie Leprince De Beaumont: Ljepotica i zvjer. Radijska verzija ove poznate bajke temelji se prije svega na dramatizaciji izvorne priče u kojoj ljepotica ima sestre i braću a u kojoj razlog zbog kojega je mladić pretvoren u strašnu zvijer nije u njegovoj osobnoj krivnji nego u postojanju zla kao jednog od životnih fenomena. Mladića kroz njegovu patnju vodi njegova dobra vila, a ljepotica dobiva slobodu da odluči što je za nju ljubav i prema tome se postavi.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U današnjem Etnotonu od 19:25 razgovaramo s multiinstumentalistom i skladateljem Zoranom Majstorovićem i slušamo dio albuma Sonce u izvedbi Dunje Knebl, Zorana Majstorovića i gudačkog kvarteta Delta.

Etnoton

Etnoton

Foto: HRT / HRT

Svojih 30 godina u Tamburaškom orkestru HRT-a proslavio je Dubravko Češnjak, prva tambura orkestra ali i jedan od najsvestranijih glazbenika na ovim našim prostorima. Koncert je održan u studiju Zvonimir Bajsić na Prisavlju 19. veljače ove godine, a snimku koncerta možete čuti večeras od 20:15.

Koncert na Prvom

Koncert na Prvom

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

U sklopu emisije Sport i glazba možete pratiti prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige Rijeka - Varaždin od 15 sati i Osijek - Hajduk od 17:30. košarkaške utakmice ABA lige Zadar - Cedevita Olimpija od 18 sati, vaterpolo utakmicu za Svjetski kup Hrvatska - Japan od 18:30 i kvalifikacijsku rukometnu utakmicu za Europsko prvenstvo Hrvatska - Nizozemka od 20:15.

Sport i glazba

Sport i glazba

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Stogodišnji hrvatsko-turski rat - od bitke na Krbavskom polju do bitke kod Siska - kroz glazbu europskih skladatelja šesnaestoga stoljeća opisuju ansambl Antiphonus i Hrvatski barokni ansambl. Na Trećem programu Hrvatskog radija od 20 sati u sklopu programa Svečanosti pasionske baštine u crkvi sv. Nikole Tavelića u Zagrebu izvedbu vodi Franjo Bilić.


Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!