Ove nedjelje preporučujemo na radiju

26.06.2022.

07:21

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Gotovo nevjerojatno zvuči da u gradu Prelogu nikome ne smeta miris stoke s poljoprivrednih imanja. U Emisiji za selo i i poljoprivredu od 8:05 minuta čut ćemo još lijepih novosti, poput onih o uspjesima naših vinara i berbi bresaka u Ravnim kotarima te o pripremama za žetvu glavne krušarice – pšenice.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 nastavljamo s preslušavanjem i prisjećanjem na hitove iz 1965. i to one koji su osvojili vrh, prvo mjesto britanske top ljestvice singlova. Ukupno je bilo 24 singla s 25 pjesama, a nakon što smo ih u prošloj emisiji čuli 13, za danas nam preostaje još dvanaest. Bilo je to vrijeme Beatlesa, stoga ne začuđuje što su upravo oni tada imali i najviše hitova na vrhu, i u Britaniji i u Americi po pet. Ukupno su te 1965. na broju jedan proveli jedanaest tjedana.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

U jazzy stilu ovaj put u Glazbi s potpisom od 14:05 slušamo vokaliste: Melody Gardot, George Michael, Robbie Williams, Lizz Wright i Amy Winehouse

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19: 25 poslušajmo hrvatskim zborskim pjevačima drag slovenski zbor Perpetuum jazzile i dio njihova albuma Africa.

Od 20:05 možete pratiti izravni prijenos Glazbenog festivala Šokačke pisme iz Županje.

Glazba s potpisom

Glazba s potpisom

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50.-e. 60.-e i 70.-e godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji Cro-jazz od 18 sati predstavit ćemo prvi kompaktni disk Scharf Club Swing Quinteta.

CD "Scharf Club Swing Quintet" istoimenog sastava, u izdanju Morris Studija i Aquarius Recordsa, donosi spoj swinga, bluesa i starogradske glazbe, a glazba je izvedena u duhu gypsy swinga.

U Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati donosimo dugo iščekivanu integralnu snimku opere Porin Vatroslava Lisinskog, što je treće važno diskografsko izdanje kojim je Hrvatska radiotelevizija – nakon cjelovite snimke majstorove prve opere Ljubav i zloba te objave nosača zvuka s njegovim zborovima i popijevkama – na pravi način obilježila 200. obljetnicu skladateljeva rođenja, koja se navršila 8. srpnja 2019. godine. U obljetničkoj godini objavljen je CD sa snimkama 15 popijevaka i 6 zborova tonski zabilježenih u izvedbama mezzosopranistice Renate Pokupić, bas-baritona Krešimira Stražanca, pijanista Jonathana Warea i Zbora Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!