Ove nedjelje preporučujemo na radiju

28.05.2023.

11:45

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 poslušajte: U naletu obilnih kiša i tuče prije petnaestak dana u Virovitičko-podravskoj županiji stradale poljoprivredne kulture. Kako će i koliko pomoći država? U jedinom izrazito voćarskom kraju u Istri - Kaldiru nije bilo berbe ranih sorti trešanja. Mario Puškarić iz Kaniške Ive kod Garešnice više se od dva desetljeća bavi poljoprivredom - koji je njegov recept za uspjeh? Na zadarskom sveučilištu predstavljeni rezultati projekta o bioraznolikosti u vinogradima i maslinicima, a u Jagodnjaku u Baranji održana tradicionalna Kulenijada.  

Od 10 sati na svetkovinu Duhova, misno slavlje ususret obljetnici iz župne crkve bl. Augustina Kažotića u Zagrebu predvoditi će Anto Gavrić, prior dominikanskog samostana.  

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Dan Oružanih snaga i Dan Hrvatske kopnene vojske obilježava se svake godine 28. svibnja, na dan kada je 1991. godine održana svečana smotra Zbora narodne garde na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici i kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG-a. Od 11 sati možete pratiti prijenos svečane akademije prigodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske.

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 preslušavamo uspješnice koje su bile hitovi broj jedan na britanskoj top listi singlova.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Ludwiga Bauera Tri medvjeda i gitara. Topla priča o tri medvjedića koji moraju odrasti i naći svoje mjesto u svijetu odraslih dobro je poznat lektirni naslov. Bukalo, Mrgud i Bero uz nesebičnu roditeljsku podršku staroga Bruna naučit će loviti ribe, skupljati med , brati bobice… No, kada u šumi pronađu gitaru koji su zaboravili neki izletnici samo će jedan od četvorice medvjeda znati što s njom.

Koncert na Prvom
od 20:15 donosi snimku koncerta Birane partiture za tambure iz ciklusa U ozračju tambure, koji je održan 23. travnja u studiju Bajsić na Prisavlju. Tamburaškim orkestrom HRT-a ravnao je Matija Fortuna.   

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 9 sati do podneva družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.    

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Emisijom Baština, mi i svijet od 9:30 obilježiti ćemo 130-u obljetnicu uređenja perivoja na Trgu Nikole Šubića Zrinskog – sa svrhom da uputimo na važnost javnih prostora povijesnog središta Zagreba kao glavnih odrednica njegova identiteta.  

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!