Ove nedjelje preporučujemo na radiju

03.07.2022.

07:27

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U tijeku je žetva pšenice, kakvi su njezini rezultati te kakvu otkupnu cijenu poljoprivrednici očekuju? S obzirom na proizvodnju dvostruko veću od domaćih potreba, dio hrvatske pšenice će se izvoziti. Glavna je to tema Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05 koju ćemo emitirati s gospodarstva Josipa Tomičića iz Širokog polja.

Govorit ćemo o Nacionalnom strateškom planu u okviru Zajedničke poljoprivredne politike i komentarima koje je na isti dostavila Europska komisija, a o kojem se raspravljalo i na 66. sjednici saborskog odbora za poljoprivredu.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Na četrnaestu nedjelju kroz godinu od 10 sati prenosimo misno slavlje iz župne crkve Imena Marijina u Kamanju. Župa se nalazi u Ozaljsko-lipničkom dekanatu i pripada Zagrebačkoj nadbiskupiji. Misu će predvoditi župnik župe Kamanje vlč. Stjepan Jakov.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:30 današnja nas glazbena plovidba vraća u 1955. godinu i to na američke obale Atlantika, a prisjetit ćemo se najpopularnijih i najslušanijih melodija iz te godine, pjesama koje su osvojile i vrh top liste Billboarda.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

Ove nedjelje u Glazbi s potpisom od 14:05 smo uz neke od najljepših jazz standardnih tema u izvedbama koje su proslavile istoimene pop jazz hitove 20.stoljeća, s pokojom novijom izvedbom, uz neke vrijedne informacije o njihovom nastajanju i životu kroz povijest.

Glazba s potpisom

Glazba s potpisom

Foto: HRT / HRT

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Zvonimira Baloga: Priča za kušanje. Istovremeno humor i dječja zaigranost, začudnost i lucidnost Balogova teksta navodi da se u njezin raspršeni splet unese jedinstven ishodišni okvir za glumačku igru. U ovom slučaju to je razred kojega predvodi profesor drugačijih postavki, onaj kojem su smijeh, igra, i zabava glavni poticaji za razvoj i rast djece.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 razgovarat ćemo s Draženom Jelavićem, tajnikom Hrvatskog sabora kulture, o trenutačnoj situaciji u amaterizmu, a Valentina Badanjak Pintarić, stručna suradnica za glazbenu kulturu Hrvatskog sabora kulture, govorit će nam o brojnim seminarima koje je Hrvatski sabor kulture do sada održao te o pripremi nove sezone natjecanja i susreta za glazbene ansamble.

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Amaterska glazba i stvaralaštvo

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Tamare Bakran: Zaljubljeni trolovi.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

U terminu Koncert na Prvom od 20:15 slušat ćete snimku koncerta Josipe Lisac jednostavno nazvan "Karlo" posvećen Karlu Metikošu. Koncert je održan u veljači 2005. u HNK u Zagrebu.

Koncert na Prvom

Koncert na Prvom

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskog radija od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50.-e. 60.-e i 70.-e godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 20 sati U klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša u prvom dijelu emisije slušamo Mozartov Allegro u D-duru u izvedbi pijanista Seong-Jina Choa te Mozartov Peti koncert za violinu i orkestar u A-duru u interpretaciji Vilde Frang i orkestra Arcangelo pod ravnanjem Jonathana Cohena, dok je drugi dio emisiji posvećen Mozartovoj operi Mitridate, kralj Ponta.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!