Ove srijede preporučujemo na radiju

13.07.2022.

05:36

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Kad pobjegnemo u prirodu (ili netko sa sela dođe u grad) - jesmo li promijenili okolinu, okolicu ili okoliš? Doznajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 u sklopu ciklusa - Filmski redatelji 20. stoljeća govorimo o redatelju Charlieju Chaplinu.  

Kakva je radioaktivnost u Jadranu, kako se mjeri i kako nadzire? Doznajte u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

U lovu na polarnu svjetlost tema je emisije Oko znanosti od 13:10.

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 govorimo o dosadi.

Po vašem izboru
od 16:05 slušat ćete album A Touch of Jazz iz 2020. glazbenika Stinga

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo treći dio djela Katje Šimunić Pisma Camille Claudel. Radiofonska posveta ljubavi Augusta Rodina i Camille Claudel koji su se voljeli stvarajući strasnu skulpturalnu umjetnost.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Nade Mihaljević Tri sestre i čarobni kamen.  

U Večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 najavit ćemo Međunarodnu smotru folklora u Zagrebu, pozvati vas na Međunarodni festival fotografije Organ vida. Predstavit ćemo i jednu posebnu knjigu "Pisma Ireni" te doznati koja je uloga žena u vatrogastvu kroz izložbu u Tehničkom muzeju Nikola Tesla "Iza vatrenog zida". U našoj rubrici Reci nešto donosimo reportažu s Tjedna znanosti.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 14 sati Drugi dio dana, dnevni radijski show, donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.  

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HR2 / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati u ciklusu Izlog sadašnjice u središtu pozornosti bit će glazba Wolfganga Rihma, jednog od najznačajnijih suvremenih skladatelja koji je u ožujku proslavio 70. rođendan, a ciklus koncerata Musica Viva Bavarskog radija ostvario je uz taj rođendan svojevrsni mali festival izvedbama njegovih ranijih, ali i novijih partitura.  

Izlog sadašnjice

Izlog sadašnjice

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!