Ove nedjelje preporučujemo na radiju

17.07.2022.

06:29

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Kako u Agenciji za plaćanja tumače aferu Tolušić, što je o poljoprivredi rečeno na Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem, jesu li proizvođači pšenice zadovoljni razgovorom s ministricom Marijom Vučković te zašto poduzetnici u Zagorju osnivaju OPG-ove i pokreću stočarsku proizvodnju. To su glavne teme Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05.

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Od 10 sati misno slavlje šesnaeste nedjelje kroz godinu prenosimo iz župne crkve sv. Vitala u Ritošinom Brigu u Porečkoj i Pulskoj biskupiji. Župa sv. Vitala proteže se na području triju općina: Vižinada, Višnjan i Karojba. Župna crkva sagrađena 1893. godine jednobrodna je građevina sa sakristijom. Župom upravlja župnik vlč. Leonardo Krakan koji će predvoditi misno slavlje.


Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:30 glazba će nas vratiti na britanski otok i to u 1974., a prisjetit ćemo se s broja 1. hitova britanske top liste singlova.

S obje strane Atlantika

S obje strane Atlantika

Foto: HRT / HRT

Ove nedjelje u Glazbi s potpisom od 14:05 društvo su nam Cramen McRae, Sarah Vaughan, Dinah Washington, Helen Merrill, Patti Page, Peggy Lee, Blossom Dearie, Michel Legrand, Stephane Grappelli i Gerry Mulligan.

Glazba s potpisom

Glazba s potpisom

Foto: HRT / HRT

U terminu Radioigra za djecu i mlade od 16:05 emitiramo Stevensonovo djelo Otok s blagom. Iako ovaj naslov pripada klasici dječje literature i danas kad ga čitamo osvaja nas svojim pustolovnim karakterom, glavnim junakom, hrabrim dječakom Timom, romantičnim opisima mora i dalekih otoka. Zahvaljujući tome postao je predtekst filmskim scenarijima i došao do široke dječje publike.

Radioigra za djecu i mlade

Radioigra za djecu i mlade

Foto: HRT / HRT

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 slušat ćemo Puhački orkestar Lipa Tuhelj.

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Klare Poljarević: Oblak Danko.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2) 

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50.-e. 60.-e i 70.-e godine prošlog stoljeća.

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati Klasična večer zagrebačkih šišmiša posvećena je izvedbama Enrica Dinda i Nikolausa Harnoncourta. U prvom dijelu uživat ćemo u Dindovim izvedbama Koncerta za violončelo i gudače u a-molu Antonija Vivaldija, Koncerta za violončelo i gudače u A-duru Carla Philippa Emanuela Bacha te Prvog koncerta za violončelo i orkestar u C-duru i 49. simfoniji La Passione Josepha Haydna. U drugome dijelu emisije u cijelosti ćemo čuti Harnoncourtovu izvedbu Mozartove opere Čarobna frula.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!