Ove nedjelje preporučujemo na televiziji

29.05.2022.

08:28

Autor: HRT

30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Foto: promo / promo

Iz programa HTV-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)   

U 20:10 prenosimo svečani koncert iz zagrebačkog HNK kojim obilježavamo Dan državnosti i 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Nastupaju Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Ivana Repušića, Darija Auguštan, sopranistica, Dubravka Šeparović Mušović, mezzosopranistica, Filip Filipović, tenor, Ljubomir Puškarić, bariton, i Sabrina Hebiri, vokal.  Prijenos koncerta možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Claudia Cardinale sinonim je za nevjerojatno romanesknu sudbinu paradoksalne zvijezde. Nasmijana i skromna,  postala je velika glumica. Surađivala je, među ostalima, s Federicom Fellinijem, Luchinom Viscontijem, Blakeom Edwardsom i Sergiom Leoneom. No što se skiva iza zanosnog osmjeha saznajte u dokumentarnom filmu Claudia Cardinale: Žena puna tajni u 21:50. 

video thumb

Melodramu Prepustite je nebu iz 1945. godine u režiji Johna M. Stahla ne propustite u 23:20. Priča je to ženi koja je zbog ljubomore spremna i na ubojstvo...

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

U 20:05 ciklus Filmovi s 5 zvjezdica donosi film Privedite osumnjičene redatelja Bryana Singera.  Riječ  je o intrigantnom detektivskom filmu neobične, sugestivne atmosfere, kompleksnog i pomno osmišljenog scenarija neočekivanih obrata. Christopher McQuarri nagrađen je Oscarom za scenarij. U filmu glume Stephen Baldwin, Kevin Spacey, Benicio Del Toro, Gabriel Byrne, Kevin Pollak, Chazz Palminteri. 

U 21:50 na Drugom slijedi četvrti nastavak dramske serije Jadnici. Cosette počinje preispitivati svoj pritajeni život u samostanu. Ona i Valjean odluče otići i započeti iznova u Parizu, iako je Valjean zabrinut da bi to moglo biti opasno.

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Koliko se slava Vatroslava Lisinskog temelji na tragičnoj sudbini i filmičnoj biografiji zvijezde ilirskog pokreta koja je umrla s 34 godine sama i siromašna, a koliko na stvarnom poznavanju njegove glazbe?  Na ova pitanja odgovara dokumentarni film Lisinski - iluzije romantizma u 20:25. 

Dok Muzej suvremene umjetnosti ugošćuje francuski mobilni digitalni muzej Micro Folie, a u Klovićevim dvorima nastavlja se izložbeni ciklus Vlahe Bukovca, propitujemo pojam remek-djela. U 22:10 ne propustite emisiju Art a la carte: Likovno remek-djelo.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.   

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!