Ove nedjelje preporučujemo na televiziji

12.06.2022.

07:51

Autor: HRT

Velika igra/Dulum zemlje/Princ Charles i vojvodstvo Cornwall/Bezdan

Velika igra/Dulum zemlje/Princ Charles i vojvodstvo Cornwall/Bezdan

Foto: promo / HTV

Iz programa HTV-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

U 20:10 prikazujemo dokumentarnu seriju Dulum zemlje. Sandra je bila novinarka Zabavnog programa HRT-a. Došla je na koncert Rambo Amadeusa uzeti njegovu izjavu. Izjavu nije dobila, ali je upoznala organizatora koncerta Alana Damjanića. Sandra i Alan provodili su ljeto kod njezinih na selu kad su pored nje sa stabla počele padati smokve. Njoj je bilo žao da voće iz obiteljskog voćnjaka propada pa ga je nabrala i skuhala svoj prvi pekmez.

U 21:10 emitiramo prvi dio dokumentarnog filma Princ Charles i vojvodstvo Cornwall. Princ od Walesa već pedeset godina nosi i naslov vojvode od Cornwalla. U povodu te obljetnice snimljen je ovaj dvodijelni dokumentarni film. Istražujemo jedinstvenu instituciju staru 700 godina, koja je istodobno drevni kraljevski posjed i napredna suvremena tvrtka pod vodstvom princa Charlesa.

U 22:30 iz ciklusa Zlatno doba Hollywooda prikazujemo film Velika igra (The Big Gamble). Irac odlazi u Afriku sa suprugom i rođakom kako bi pokrenuo prijevoznički posao...

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

U 20:05 pogledajte znanstvenofantastični film Bezdan  koji je dobio Oscara za najbolje specijalne efekte, a bio je nominiran i za najbolju fotografiju, scenografiju i zvuk. Izvrsne glavne uloge ostvarili su Ed Harris (Put u svemir, Polock) i Mary Elizabeth Mastrantonio (Boja novca, Bijeli pijesak).

U 22:25 emitiramo šestu epizodu dramske serije Jadnici. Riječ je o adaptaciji remek-djela Victora Hugoa, djela koje dojmljivim intenzitetom i suvremenim odjekom istražuje borbe i trijumfe niže klase te potragu za boljim životom. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 20:25 prikazujemo hrvatski film Takva su pravila (2014.). Film je prilagođen slijepim i slabovidnim osobama. Ivo (E. Hadžihafizbegović) je pedesetogodišnji vozač autobusa. Njegova žena Maja (J. Žalica) je domaćica zbog toga što ima problema s visokim tlakom. Tomica (H. Vladisavljević) je njihov sin maturant.

U 22 sata, u emisiji Art a la carte sagledavamo noviju povijest hrvatske opere kroz prizmu jedne važne osobnosti, umjetnice koja je svojim moćnim glasom i stasom obilježila proteklih više od četrdeset godina naše operne scene. Naša je gošća hrvatska nacionalna prvakinja po kojoj prepoznajemo svijet opere u Hrvatskoj: sopranistica Ivanka Boljkovac. 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.   

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!