Ove nedjelje preporučujemo na televiziji

19.06.2022.

08:00

Autor: HRT

Nedjelja, 19. lipnja na Prvom

Nedjelja, 19. lipnja na Prvom

Foto: Dulum zemlje: Denis Bogoević Marušić / dokumentarna serija

Iz programa HTV-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

Unatoč brojnim teškim izazovima, u Hrvatskoj postoje vizionari svjesni njezinog poljoprivrednog potencijala koji vlastitom energijom, trudom i resursima ulažu u njega. U 20:10 pogledajte posljednju epizodu dokumentarne serije Dulum zemlje u kojoj predstavljamo Denisa Bogoevića Marušića. Epizodu možete pronaći i u videoteci multimedijske usluge HRTi

U 21:10 ne propustite prijenos svečane dodjele "Nagrade Vladimir Nazor". U izravnom prijenosu s otvorene pozornice na Prisavlju upoznajte rad naših najboljih književnika, kazališnih, filmskih i likovnih umjetnika, glazbenika, arhitekata i urbanista.

Reporteri BBC-ja cijelu su godinu proveli iza kulisa vojvodstva Cornwall, razgovarali sa zaposlenicima i zakupcima te snimali svakodnevne aktivnosti. Drugi dio dokumentarnog filma Princ Charles i vojvodstvo Cornwall prikazujemo u 22:25. 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U 20:05 slijedi znanstvenofantastični film Bliski susreti treće vrste. Film redatelja i scenarista Stevena Spielberga postigao je fantastičan uspjeh kad se pojavio 1977. Spielberg je izvrsne specijalne ekekte spojio s inteligentnom pričom u kojoj su izvanzemaljci prikazani kao dobroćudna stvorenja, što je do tada bilo rijetko. 

Od 22:20 prikazujemo sedmu i osmu, posljednje dvije epizode dramske serije Jadnici. Riječ je o adaptaciji remek-djela Victora Hugoa, djela koje dojmljivim intenzitetom i suvremenim odjekom istražuje borbe i trijumfe niže klase te potragu za boljim životom. 

U 23:55 na rasporedu je dokumentarno-glazbeni film Mario Lanza: Najbolje od svega. Mario Lanza bio je jedan od najslavnijih tenora svih vremena, jedan od najvećih tenora modernog doba. Pavarotti, Carreras, Domingo i Bocelli - svima je uzor i inspiracija Lanza, koji je posta prvi istinski crossover izvođač kada ga je MGM učinio idolom 1950-ih hitovima kao što su The Toast of New Orleans, Veliki Caruso i Princ student., bio je jedan od najslavnijih tenora svih vremena, jedan od najvećih tenora modernog doba.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 20:05 emitiramo film Comic Sans, scenarista i redatelja Nevija Marasovića, koji je 2018. godine na Pulskom festivalu nagrađen sa šest Zlatnih arena. Film je prilagođen slijepim i slabovidnim osobama.

Emisiju Art a la carte posvećenu plesu, djeci i mladima emitiramo u 22 sata. U sklopu emisije prikazujemo u cijelosti plesna predstava ''Patka, smrt i tulipan'' prema nagrađivanoj slikovnici Wolfa Erlbrucha, a u koreografiji i ideji Sanje Tropp Frühwald, izvedena u HNK-u Varaždin. 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.   

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!